Ξεκίνησαν οι εργασίες στη Λέσβο για τη δημιουργία πρόχειρου καταυλισμού με σκηνές, ώστε να μεταφερθούν εκεί οι άστεγοι πρόσφυγες, μετά την καταστροφή του Κέντρου Υποδοχής στη Μόρια από τις πυρκαγιές.
Από νωρίς το πρωί, με ελικόπτερα μεταφέρονται σε έκταση του ελληνικού Δημοσίου στην περιοχή του Καρά Τεπέ σκηνές και άλλο υλικό που έφθασε στο αεροδρόμιο της πόλης την Τετάρτη το μεσημέρι.
Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να έρθουν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης ειδικές συσκευές γρήγορης ανίχνευσης του κορονοϊού (rapid tests) προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της υγειονομικής θωράκισης της κοινότητας.
Επίσης, το πρωί με το πλοίο της γραμμής μεταφέρθηκαν οχήματα της Αστυνομίας, τα οποία παρατάχθηκαν σε όλο το μήκος της διαδρομής όπου ζουν πρόσφυγες και μετανάστες.