Μία υπέροχη παραλλαγή της μαγειρίτσας που γίνεται… vegan.
Υλικά
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε φέτες
100 ml ελαιόλαδο
100 γρ. ρύζι γλασέ
½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαντζουράνα, ψιλοκομμένη
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χυμό από δύο λεμόνια
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτετε όλα τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν σε μέτρια έως δυνατή φωτιά.
Όταν εξατμιστούν τα υγρά ρίχνετε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια ρίχνετε το μάραθο, τα μυρώνια, τη μαντζουράνα, τον δυόσμο και τον άνηθο, ανακατεύετε και περιχύνετε με τον ζωμό.
Αφήνετε να βράσουν για 25λεπτά με κλειστό το καπάκι.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και σερβίρετε.
Εύχομαι ολόψυχα καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία!