Μνημόσυνο υπέρ της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κυρού Ιωάννη, τελέστηκε την περασμένη Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στην Ιερά Μονή Κηρύκου και Ιουλίττης Σιδηροκάστρου.
Στην λαμπρή μα συνάμα και κατανυκτική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο οποίος ετέλεσε το ιερό μνημόσυνο για τον προκάτοχό του, μακαριστό Ιωάννη, που κοιμήθηκε πριν από 21 χρόνια αφήνοντας πίσω του ένα πολύ σημαντικό έργο, παρουσία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, των αρχών του τόπου και πολλών πιστών.
Ο κ. Μακάριος στο λόγο του εξήρε το έργο του προκατόχου του, αναφέροντας τα πιο σημαντικά επιτεύγματα, όπως η Ιερά Μονή Κηρύκου και Ιουλίττης, το Οικοτροφείο, το Γηροκομείο, το Ίδρυμα Περίθαλψης Παίδων, οι κατασκηνώσεις και πολλά άλλα.
Αναρωτιέμαι τι θα λέμε μετά από κάποια χρόνια για τους επιγόνους του….
Όχι γιατί μετρά και η …συνέχεια!