01/03/2025
12 C
Serres

Μανιταρόσουπα με κρούστα

Αγαπάμε τις σούπες του χειμώνα και η συγκεκριμένη, εκτός από το ότι είναι πεντανόστιμη, σερβίρεται άνετα και σε ένα πιο επίσημο τραπέζι.

Συνολικός Χρόνος: 40′

Υλικά

250γρ. μανιτάρια άσπρα
250γρ. μανιτάρια πλευρώτους
30γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 κύβο κότας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
2 κρόκους αβγών
1 φύλλο σφολιάτας
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Μουλιάζετε τα πορτσίνι σε μισό λίτρο χλιαρό νερό για 15 λεπτά. Πλένετε τα φρέσκα μανιτάρια σε νερό με λίγο ξίδι.

Τα σκουπίζετε καλά και τα ψιλοκόβετε.

Βήμα 2


Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο (έχετε αφαιρέσει την πράσινη ουρίτσα του), μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτετε τα φρέσκα μανιτάρια, τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, τα μουλιασμένα πορτσίνι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για 5 λεπτά.

Βήμα 3

Διαλύετε τον κύβο μέσα στο νερό που μουλιάσατε τα πορτσίνι και προσθέτετε το ζωμό στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια, το γάλα και τρεις κουταλιές της σούπας μαϊντανό.

Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε τη σούπα για 15 λεπτά.


Βήμα 4

Ανακατεύετε την κρέμα με τον έναν κρόκο, τα προσθέτετε στο μίγμα και τα πολτοποιείτε όλα μαζί στο μπλέντερ, μέχρι να έχετε μια λεία, βελούδινη κρέμα.

Βήμα 5

Τη μοιράζετε σε τέσσερα πυρίμαχα μπολ.

Πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό ακόμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Κόβετε τέσσερις δίσκους σφολιάτας λίγο μεγαλύτερους σε διάμετρο από αυτή των μπολ.

Βήμα 6

Με ένα πινέλο αλείφετε τα χείλη των μπολ με κρόκο αβγού και σκεπάζετε ένα ένα τα μπολάκια με ένα δίσκο σφολιάτας.

Πιέζετε να κολλήσει καλά η σφολιάτα και αλείφετε και την επιφάνειά της με κρόκο αβγού.

Βήμα 7

Βάζετε τα μπολ με τη σούπα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Σερβίρετε τις μανιταρόσουπες αμέσως μόλις τις βγάλετε από το φούρνο.

Η πιο εύκολη συνταγή για τυρόπιτα στο air fryer

“ Το Ημερολόγιο των Χιονονιφάδων” μια Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με τη Λαλού και την Χαλαμπώ.

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Το 57,1% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο από την επισκεψιμότητα

Έρευνα για την κίνηση της αγοράς διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, κατά την περίοδο των φετινών χειμερινών εκπτώσεων.  Για τις σχεδόν μισές εμπορικές επιχειρήσεις (48,6%)...

Επιμελητήριο Σερρών: Ημερίδα για την Παιδική Παχυσαρκία τη Τετάρτη

Ανοιχτή Ενημερωτική Εκδήλωση «Παιδική Παχυσαρκία: Ο αγώνας που κερδίζεις χάνοντας» θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Σερρών τη Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025 - 18:30 στην Αίθουσα...

Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας: “ΟΙΝΟΣ ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ ΝΟΥ”

Το Μάθημα 21ο για τα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 05 Μαρτίου 2025, ώρα 7:00μμ. στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Νικ....

Η Κέλυ Βαλταδώρου ανέδειξε το πρόβλημα του λιμανιού της Αμφίπολης

Το ζήτημα της αποκατάστασης, εξυγχρονισμού, ανάδειξης και εν τέλει εκμετάλλευσης του Λιμανιού της Αμφίπολης, επ ωφελεία, όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Για το Κολυμβητήριο της Ομόνοιας δεδομένη άλλη μια …παράταση

Τι να πω για το Κολυμβητήριο της Ομόνοιας; Όταν η ίδια η δήμαρχος προαναγγέλλει και άλλη μια παράταση για την εταιρία και μάλιστα προκαταβολικά, θα...

Τάσος Χατζηβασιλείου: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στρατηγικού χαρακτήρα

«Διανύουμε μια περίοδο οικονομικών προκλήσεων και γεωπολιτικών ανακατατάξεων. Η προοπτική ριζικής αναθεώρησης της πολιτικής των ΗΠΑ αυξάνει την ανησυχία για το μέλλον της παγκόσμιας...

Επιμελητήριο Σερρών: Ημερίδα για την Παιδική Παχυσαρκία τη Τετάρτη

Ανοιχτή Ενημερωτική Εκδήλωση «Παιδική Παχυσαρκία: Ο αγώνας που κερδίζεις χάνοντας» θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Σερρών τη Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025 - 18:30 στην Αίθουσα...

Συνέχισε να διαβάζεις