Το πιο αγαπημένο κέικ των παιδικών μας χρόνων σε νηστίσιμη εκδοχή, γεμάτη άρωμα και γεύση ελαιόλαδου.
Συνολικός Χρόνος: 1:30′
Υλικά
350 γρ. ελαιόλαδο
350 γρ. χυμό πορτοκαλιού
300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
600 γρ. αλεύρι
½ κουτ. γλυκού κανέλα
20 γρ. κακάο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη
άχνη και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη: στο ένα προσθέτουμε την κανέλα και στο δεύτερο το κακάο.
Βήμα 3
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ 26×10 εκ. και αδειάζουμε στη μισή φόρμα το μείγμα της κανέλας και στην υπόλοιπη το μείγμα του κακάο.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 50 λεπτά περίπου και στους 150°C για άλλα 15 λεπτά.
Υγιεινές μπάρες βρώμης με 3 υλικά -Δεν χρειάζονται ψήσιμο, τραγανές και απολαυστικές
Η Παγκόσμια Ημέρα Ελαιοκομίας αφιερωμένη στην αναντικατάστατη προσφορά της Γυναίκας!