17/03/2025
13.1 C
Serres

Μελιτζάνες ψητές με σκόρδο και μυρωδικά, έτοιμες σε 30′

Πάντα υπέροχη και πληθωρική, η μελιτζάνα είναι από τα καλοκαιρινά λαχανικά που έχουν πολλά πρόσωπα.

Μπορούμε να την προσθέσουμε σε ένα ωραίο κοκκινιστό, να την βουτήξουμε σε κουρκούτι και να την ξεροτηγανίσουμε, να την καψαλίσουμε για φτιάξουμε πικάντικη μελιτζανοσαλάτα, να τις κάνουμε παπουτσάκια και πόσες άλλες επιλογές.

Όλοι όσοι αγαπάμε τη μελιτζάνα ξέρουμε ότι μπορεί να απογειώσει το πιάτο μας, ακόμα και να γίνει ένα χορταστικό γεύμα μόνη της, με φρέσκια τριμμένη ντομάτα, σκόρδο και μυρωδικά.

Για του λόγου το αληθές την κάνουμε ψητή με σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο, αφού το μυστικό κρύβεται στην προετοιμασία. Συχνά το λαχανικό μας είναι πικρό και αν θέλουμε να μάθουμε πώς ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες διαβάζουμε όλα τα σχετικά tips.

Αντίθετα με άλλα ψητά λαχανικά όπως τα κολοκυθάκια, οι ψητές μελιτζάνες διαρκούν λίγες μέρες στο ψυγείο χωρίς να χάσουν την υφή τους. Μπορούμε να τις σερβίρουμε ζεστές ως συνοδευτικό, ή κρύες σε μια πιατέλα με antipasti. Μπορούμε να τις ψιλοκόψουμε και να τις προσθέσουμε στις σαλάτες αλλά και στις μπρουσκέτες μας μαζί με πέστο, προσούτο ή οποιαδήποτε άλλη αγαπημένη επικάλυψη.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Ας δούμε πώς να τις ετοιμάσουμε:

Κόβουμε τη μελιτζάνα σε λεπτές φέτες και αφήνουμε το δέρμα γιατί βοηθά τη μελιτζάνα να διατηρήσει το σχήμα της κατά το μαγείρεμα και δημιουργεί μια τραγανή κρούστα. Στρώνουμε τις φέτες σε μια στρώση σε ένα ταψί και αλατίζουμε καλά κάθε φέτα και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 15 λεπτά για να φύγει η υγρασία.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια φωτιά. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε καλά κάθε φέτα για να αφαιρέσουμε το υπερβολικό αλάτι και την υγρασία.

Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, συνδυάζουμε τα υλικά της μαρινάδας σκόρδου και μυρωδικών. Βουτάμε μια μία τις φέτες στο μίγμα και ψήνουμε στη σχάρα για 6-8 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ή μέχρι να έχουν σημάδια από το γκριλ. Μόλις ψηθούν οι φέτες μας περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα που έχει απομείνει, γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.


Παστίτσιο με μανιτάρια, πράσα, μπέικον και λαζάνια

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

ΠΚΜ: Απάντηση της Διοίκησης για το έργο της ανάπλασης της ΔΕΘ

Σε απάντηση του δημοσίου ερωτήματος του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, «Πράξεις για τη Μακεδονία», Χρήστου Παπαστεργίου, σχετικά...

ΚΚΕ: Πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «και τώρα τι;»

Πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση – συζήτηση με το επίκαιρο θέμα που προβληματίζει έντονα το λαό «και τώρα τι;». Την εκδήλωση  οργάνωσε (Τετάρτη 12/3/2025) η...

ΥΜΑΘ: «Επανάσταση 1821: Ο Αγώνας για την Παλιγγενεσία» – Εγκαίνια την Τετάρτη 19...

«Επανάσταση 1821: Ο Αγώνας για την Παλιγγενεσία» είναι ο τίτλος της μεγάλης Έκθεσης σπάνιων κειμηλίων και τεκμηρίων της Επαναστάσεως, αλλά και έργων ζωγραφικής και...

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Σερρών: Ακόμα να δοθεί η πάγια προκαταβολή στους Διευθυντές/τριες

Οκτώ μήνες μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών, σύμφωνα με την Απόφαση, Αρ. πρ.74637/1-7-2024, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, θα έπρεπε να έχουν ρυθμιστεί όλες...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Αλλαγή ώρας 2025: Πότε γυρνάμε τους δείκτες μπροστά

Στην Ελλάδα η αλλαγή ώρας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 1932 όπου...

Ο γρίφος του ανασχηματισμού: Η αναζήτηση του «τσάρου» της οικονομίας και οι καραμπόλες

Σε μία ολική επανεκκίνηση στοχεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει επαφές με στελέχη της ΝΔ ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού. Μετά την τριήμερη...

Ορκίστηκε ο Προέδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Ορκίστηκε σήμερα στις 11:00 το πρωί ο νέος Προέδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος διαδέχεται, στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, την πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κατερίνα...

Συνέχισε να διαβάζεις