02/03/2025
8.7 C
Serres

Μικρά donuts γεμιστά με σάλτσα καραμέλας

Αντί για τους κλασικούς λουκουμάδες, ετοιμάζουμε αυτά τα εύκολα μικρά donuts, τα γεμίζουμε με την καραμέλα και τα απολαμβάνουμε με τον καφέ ή με γάλα.

Δεν είναι τυχαίο που είναι από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές των παιδιών!

Σύνολο: 3 ώρες και 10′

Υλικά

500 γρ. (4 κοφτές κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον
1 φακελάκι (7-8 γρ.) μαγιά ξηρή
240 ml (1 + 1/4 της κούπας) γάλα φρέσκο, χλιαρό
1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
100 γρ. (1/2 κούπα) ζάχαρη
2 αυγά + 2 κρόκοι αυγών
100 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπρίκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
250 γρ. (1 + 1/4 της κούπας) σάλτσα καραμέλα, του εμπορίου (βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε τα μικρά donuts, γεμιστά με σάλτσα καραμέλας, ξεκινάμε και σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη μαγιά μαζί με 1 κουτ. γλυκού από τη ζάχαρη και 1 κουτ. σούπας από το αλεύρι σε λίγο από το χλιαρό γάλα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10-15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει.

Κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε βαθύ μπολ, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς, τα αυγά, τους κρόκους, το λιωμένο βούτυρο και το υπόλοιπο γάλα. Ζυμώνουμε, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή, που λίγο θα κολλάει στα χέρια μας.


Λαδώνουμε ένα βαθύ μπολ και αδειάζουμε τη ζύμη.

Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για περίπου 1 ώρα, να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και αδειάζουμε εκεί τη ζύμη. Την πιέζουμε να ξεφουσκώσει, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. Κόβουμε τη ζύμη με κουπάτ ή με ένα ποτήρι, διαμέτρου 4-6 εκ. (ανάλογα με το πόσο μεγάλα θέλουμε τα ντόνατς). Τα τοποθετούμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλη 1 ώρα.

Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα ντόνατς (σε δόσεις) στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.


Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.

Με τη μύτη ενός μαχαιριού τρυπάμε τα μικρά donuts. Βάζουμε την καραμέλα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και τα γεμίζουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.

Φανουρόπιτα: Χρήσιμα tips για να την πετύχετε (+συνταγή)

10 γλυκά που αγαπάμε περισσότερο από το παγωτό

6η Γιορτή Τέχνης Σερρών στις 8 – 9 Σεπτεμβρίου!

Πηγή:gastronomos

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Το αρχαιότερο καλαμάκι στον κόσμο είναι χρυσό και είναι 4.500 χρόνων! Όταν έπιναν...

Το κρασί από σταφύλι, η απόσταξη και η μπύρα από κριθάρι είναι αρχαιοελληνικά εφευρήματα. Το αρχαιότερο αμπέλι στον κόσμο έχει βρεθεί στην Θράκη και...

Τέμπη: «Το Δέντρο των ψυχών» – Αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους 57 νεκρούς

Θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια αντίστοιχου δέντρου στη Θεσσαλονίκη για τη μνήμη των θυμάτων στο δυστύχημα στα Τέμπη Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Το Δέντρο των ψυχών -Η...

Θεσσαλονίκη: Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία των βουλευτών της ΝΔ Καράογλου και Παππά

Οι δράστες χτύπησαν τα δύο γραφεία που βρίσκονται στην περιοχή του Βαρδάρη Ομάδες κουκουλοφόρων χτύπησαν το μεσημέρι της Παρασκευής τα γραφεία των βουλευτών Β΄ Θεσσαλονίκης...

Την Καθαρά Δευτέρα στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας τα παραδοσιακά «Κούλουμα»

Για να μην ξεχαστούμε τα παραδοσιακά «Κούλουμα» της Καθαράς Δευτέρας που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Σερρών, θα γίνουν κανονικά στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Η ΠΚΜ συμμετέχει στην έκθεση “FRUIT ATTRACTION SAO PAULO 2025”

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια προβολής των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχουν...

Στο Σερραϊκό καρναβάλι πρωταγωνιστής ο Σύλλογος «Γιορτή Τέχνης Σερρών»

Και πάμε στο καρναβάλι και στα …κούλουμα Σήμερα Σάββατο ο Δήμος Σερρών και ο Σύλλογος «Γιορτή Τέχνης Σερρών» στις 11:30 π.μ. την Έκθεση του Καρνάβαλου και των...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Συνέχισε να διαβάζεις