03/03/2025
5.4 C
Serres

Το μυστικό για πεντανόστιμα μακαρόνια με κιμά

Η συνταγή που κάθε εργένης πρέπει να γνωρίζει.

Μπορεί το μακαρόνι να έχει περάσει στο μυαλό του κόσμου ως κάτι απλό -του στυλ «έλα μωρέ, ούτε μία μακαρονάδα δεν μπορείς να φτιάξεις;»- αλλά η μακαρονάδα έχει την δική της μοναδική ιεροτελεστία.

Κακώς λοιπόν το σκεφτόμαστε ως ένα φαγητό-ξεπέτα, καθότι έχουμε όλοι στο μυαλό μας την περίφημη ρύση ότι τα απλά πράγματα είναι και τα ομορφότερα. Έτσι δεν είναι. Ειδικά όταν μιλάμε για μακαρόνια με κιμά.

Για την ιστορία τους έχουν ακουστεί τόσα που στο τέλος χάνεις την μπάλα. Από την εμφάνισή τους στην αρχαία Ελλάδα, μέχρι τον Μάρκο Πόλο και την εμφάνισή τους στη Νάπολη. Όμως το μακαρόνι με κιμά παρότι συνδέεται με την Bolognese, η αληθινή του καταγωγή είναι από την Imola και για να μπορέσεις να βρεις στην Ιταλία το αντίστοιχο ελληνικό πιάτο, θα πρέπει να επιλέξεις τα al ragu. Αυτό όμως είναι τόσο τεχνικό που ξεχνάς και το ενδιαφέρον για να τα φτιάξεις.


Τα μακαρόνια με κιμά, είναι πράγματι ένα εργένικο φαγητό. Είναι όντως μία καλή ιδέα το να γίνει ένα από τα πρώτα πιάτα που θα βάλεις στόχο να τελειοποιήσεις. Χώρια του ότι όποιον φίλο ή κοπέλα ρωτήσεις, δεν υπάρχει ποτέ κακή στιγμή για μακαρόνια με κιμά. Εμείς βρήκαμε την συνταγή του δικού μας ανθρώπου, του Γιώργου Τσούλη ιδιαίτερα χρήσιμη. Πάρτε χαρτί και σημειώστε.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Θα χρειαστείς:


500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένη

Για τη σάλτσα:


500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, από σπαλομίτα
600 γρ. ντομάτα, τριμμένη
50 γρ. καπνιστό μπέικον, κομμένο σε κυβάκια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. worcestershire sauce
6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, τριμμένο
1 κλ. δεντρολίβανο
1 κύβο βοδινό
400 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι


Πώς θα το μαγειρέψεις σωστά

Καις την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον κιμά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.

Μόλις ετοιμαστεί ο κιμάς, τον αδειάζεις σε ένα μπολ και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το μπέικον.

Χαμηλώνεις τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύεις για 4-5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.


Έπειτα προσθέτεις τον κιμά, το δεντρολίβανο και μαγειρεύεις για 2 λεπτά.

Προσθέτεις τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύεις για 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε τη worcestershire sauce και μόλις καραμελώσει προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ο κιμάς.

Παράλληλα βράζειςκαι τα μακαρόνια σε αρκετά αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν, τα σουρώνεις και κρατάς 100 ml από το νερό του βρασίματος.

Αφού δέσει ο κιμάς, αδειάζεις μέσα τα μακαρόνια, το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αυγά με πατάτες στον φούρνο: η εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Πηγή:ratpack

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Το έθιμο του πετάγματος Χαρταετού τη Καθαρά Δευτέρα

Ενα από τα πιο γνωστά έθιμα το οποίο περνά από γενιά σε γενιά είναι και αυτό του πετάγματος του χαρταετού. Ολοι λίγο ή πολύ...

Μετά τον live καβγά ο Τραμπ συγκάλεσε σύσκεψη – Ο Ζελένσκι περίμενε απέξω...

Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν στο Axios τι συνέβη μετά τη σύγκρουση των δύο ηγετών μπροστά στις κάμερες - Μια ώρα περίμενε ο Ζελένσκι μέχρι τελικά να...

Τέμπη: Νέες κλήσεις για το «μπάζωμα» – Πέντε πρόσωπα στον ανακριτή

Στόχος της έρευνας να απαντηθεί το ποιός έδωσε την εντολή Νέα κεφάλαια γράφονται στην ανακριτική έρευνα μετά και την παρουσίαση του πορίσματος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ που...

30 από τις πιο σημαντικές φράσεις του μεγάλου Έλληνα ποιητή Τάσου Λειβαδίτη

Ο Αναστάσιος-Παντελεήμων Λειβαδίτης (20 Απριλίου 1922 – 30 Οκτωβρίου 1988) ήταν σημαντικός Έλληνας ποιητής. Γεννήθηκε και πέθανε στην Αθήνα, έχοντας καταγωγή από την Κοντοβάζαινα. Γιος...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Την Καθαρά Δευτέρα στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας τα παραδοσιακά «Κούλουμα»

Για να μην ξεχαστούμε τα παραδοσιακά «Κούλουμα» της Καθαράς Δευτέρας που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Σερρών, θα γίνουν κανονικά στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας...

Τέμπη: Θέμα στον διεθνή Τύπο η επέτειος της τραγωδίας και οι κινητοποιήσεις

Τι αναφέρουν τα δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης για την  επέτειο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και τις μαζικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα Παρασκευή (28/2)...

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Το 57,1% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο από την επισκεψιμότητα

Έρευνα για την κίνηση της αγοράς διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, κατά την περίοδο των φετινών χειμερινών εκπτώσεων.  Για τις σχεδόν μισές εμπορικές επιχειρήσεις (48,6%)...

Συνέχισε να διαβάζεις