01/03/2025
12 C
Serres

Μουσακάς χωρίς τηγάνι -Μία εύκολη και light συνταγή που σας γλυτώνει κόπο

Λίγα πιάτα είναι τόσο δημοφιλή στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα όσο ο αγαπημένος όλων μουσακάς.

Αν και πρόκειται για ένα αγαπημένο σπιτικό φαγητό που γίνεται πάντα ανάρπαστο, πολλές φορές αποθαρρυνόμαστε από το γεγονός πως η παρασκευή του είναι μπελαλίδικη και απαιτεί πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Σε κανέναν δεν αρέσει να κάθεται με τις ώρες πάνω απ’ το μάτι τηγανίζοντας τις μελιτζάνες και τις πατάτες, επομένως είναι σίγουρο πως αυτή η απλή συνταγή που βρήκαμε στο διαδίκτυο θα σας ενθουσιάσει. Θα κερδίσετε χρόνο και κόπο ψήνοντας τα λαχανικά στον φούρνο, ενώ το πιάτο σας θα είναι πολύ πιο υγιεινό και ελαφρύ!

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Υλικά


5 πατάτες
4 μελιτζάνες
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
300 γρ. τυρί φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο


Για τη μπεσαμέλ:


3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
8 κ.σ. αλεύρι
4 φλ. + 2 κ.σ. γάλα
2 αυγά (μόνο τον κρόκο)
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο



Εκτέλεση:


Σε μια μέτρια κατσαρόλα σωτάρουμε τον κιμά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο νερό, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 3 κ.σ. λάδι, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά. Όταν είναι έτοιμος, τρίβουμε μέσα τη φέτα.
Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μέτριο βαθύ ταψί. Στρώνουμε μέσα τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες (περ. 1 εκατοστό πάχος).


Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις στρώνουμε στο ταψί πάνω από τις πατάτες.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου μισή ώρα (ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες).


Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε πάνω το μίγμα του κιμά.
Στην ίδια κατσαρόλα (αφού την ξεπλύνουμε λίγο βέβαια) ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο (προσοχή μην κάψει!) και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.


Μόλις τα υλικά ενσωματωθούν προσθέτουμε το γάλα κρύο, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα καρυκεύματα και τους κρόκους δυαλυμένους σε 2 κ.σ. γάλα και την απλώνουμε στο ταψί πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε το μουσακά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η μπεσαμέλ.


Τριμμένη πατατόπιτα με τυρί και σκόρδο -Eύκολη και νόστιμη συνταγή

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Το 57,1% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο από την επισκεψιμότητα

Έρευνα για την κίνηση της αγοράς διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, κατά την περίοδο των φετινών χειμερινών εκπτώσεων.  Για τις σχεδόν μισές εμπορικές επιχειρήσεις (48,6%)...

Επιμελητήριο Σερρών: Ημερίδα για την Παιδική Παχυσαρκία τη Τετάρτη

Ανοιχτή Ενημερωτική Εκδήλωση «Παιδική Παχυσαρκία: Ο αγώνας που κερδίζεις χάνοντας» θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Σερρών τη Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025 - 18:30 στην Αίθουσα...

Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας: “ΟΙΝΟΣ ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ ΝΟΥ”

Το Μάθημα 21ο για τα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 05 Μαρτίου 2025, ώρα 7:00μμ. στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Νικ....

Η Κέλυ Βαλταδώρου ανέδειξε το πρόβλημα του λιμανιού της Αμφίπολης

Το ζήτημα της αποκατάστασης, εξυγχρονισμού, ανάδειξης και εν τέλει εκμετάλλευσης του Λιμανιού της Αμφίπολης, επ ωφελεία, όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Η ΠΚΜ στη διεθνή έκθεση “LONDON WINE FAIR 2025”

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες...

12ος χορός των Ντόπιων Σερρών – «Να δω τα Σέρρας τα χωριά»

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ο 12ος χορός των Ντόπιων Σερρών «Να δω τα Σέρρας τα χωριά» Ειδικά για τη βραδιά «αντάμωσαν» μουσικά οι εξαιρετικοί μουσικοί της...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Η ΠΚΜ κάνει άνοιγμα στην ινδική αγορά

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού SATTE 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Πρόκειται για τη...

Συνέχισε να διαβάζεις