Φτιάξτε τα πιο αφράτα μπισκότα λεμονιού με μια βελούδινη γέμιση λεμονιού! Τέλειο γλυκό για κάθε μέρα!
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. από το αλεύρι, το αβγό, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, το κίτρινο χρώμα και χτυπάμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα.
- Ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια για να δέσει η ζύμη και κόβουμε σε 24 κομμάτια.
- Πλάθουμε σε μπαλάκια και βάζουμε στο μπολ με τη ζάχαρη άχνη. Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας.
- Ψήνουμε ξεχωριστά τα ταψιά για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για το σερβίρισμα
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
- Μπορούμε να απλώσουμε λίγη από την κρέμα σε ένα μπισκότο και να καλύψουμε με ένα άλλο ή να τα σερβίρουμε σκέτα.
Διαβάστε επίσης εδώ: