01/03/2025
8.1 C
Serres

Πως να φτιάξετε την απολαυστική νηστίσιμη μπουγάτσα με κρέμα(BINTEO)

Μια αφράτη μπουγάτσα νηστίσιμη και για χορτοφάγους με υπέροχη κρέμα.

Από τον Άκη Πετρετζίκη


Συστατικά

  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 λίτρο γάλα καρύδας
  • 250 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 30 γρ. μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 50 γρ. καρύδα, τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη


Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη
κανέλα, σε σκόνη


Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα καρύδας.


Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί ανακατεύοντας με ένα σύρμα.


Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να πήξει η κρέμα.


Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και την αφήνουμε να κρυώσει.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.


Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας και περνάμε απαλά με τον πλάστη για να ισιώσουν.


Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα αντικολλητικό ταψί 25×32εκ. και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Πιέζουμε με τα χέρια μας για να απλωθεί ομοιόμορφα.


Μεταφέρουμε στο ταψί την κρέμα και την απλώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.


Ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα και την κανέλα σε σκόνη. Απλώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και σκεπάζουμε τη γέμιση.

Πιέζουμε τις άκρες για να ενωθούν τα δύο φύλλα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε ψηλή σχάρα για 30-40 λεπτά.


Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.


Για το σερβίρισμα

Μεταφέρουμε τη μπουγάτσα σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε κομμάτια.


Ρίχνουμε άχνη ζάχαρη και κανέλα σε σκόνη.


Πηγή:fumara

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Σερρών Θεολόγος: Εὐλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ  ΕΠΙ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ Πρός τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας από τον Μητροπολίτη Σερρών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πρόεδρος η κ. Θεοδωρίδου Αργυρούλα στο Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses όπως αυτό προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου...

Αυξάνονται τα αδέσποτα στις Σέρρες – Δάγκωσαν τον Βασίλη Χρυσανθίδη!

Ο Δινάκης δεν ξέρω αν ήταν καλός ή κακός Αντιδήμαρχος, αλλά είναι σίγουρο πως έβαλε τάξη τόσο στο Κυνοκομείο, όσο και στις πλατείες όλης...

Από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Βουβαλοτρόφων επιστημονική ημερίδα στην Κερκίνη

Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Βουβαλοτρόφων Ελλάδος, σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς και επαγγελματίες του κλάδου, διοργάνωσε επιστημονική ημερίδα με θέμα: “Ποιοτικά χαρακτηριστικά βουβαλίσιου γάλακτος και κρέατος”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε...

Συνέχισε να διαβάζεις