Ενας μοναδικός μεζές για τη μέση με όνομα κυκλαδίτικο.
Προζυμένιο ψωμί και φέτα απαραιτήτως!
Συνολικός Χρόνος: 60′
Υλικά
Μερίδες: 4-5
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κιλό πατάτες, χοντροκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 δαφνόφυλλο
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
400 ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
5 αυγά
100 γρ. φέτα, για το σερβίρισμα
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5΄ μέχρι να ξανθύνει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, την πιπεριά και σοτάρουμε για 2΄.
Βήμα 2
Κατόπιν προσθέτουμε τη ρίγανη, το δαφνόφυλλο, τον ντοματοπελτέ, τις τριμμένες ντομάτες και τον ζωμό καυτό, κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε τις πατάτες για περίπου 30΄ ή μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσει η σάλτσα.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα αυγά, χωρίς να τα σπάσουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3΄-4΄.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να συνεχίσουν να μαγειρεύονται τα αυγά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα από πάνω.
Κολοκύθα: Γιατί αποτελεί «μυστικό» όπλο στη φαρέτρα κάθε μάγειρα;
Ημέρα Αιμοδοσίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σερρών