Ερώτηση του Κωνσταντίνου Μπούμπα, βουλευτού Νομού Σερρών προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Κτηνοτρόφοι ζητούν να επιβληθούν κυρώσεις σε εταιρεία για νοθεία στην φέτα»
Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Μπούμπα
Σειρά αντιδράσεων υπήρξε στον κτηνοτροφικό κόσμο για ποσότητες λευκού τυριού, που πωλούνταν ως φέτα στην αγορά χώρας της Ε.Ε. και μάλιστα, με ευτελές αντίτιμο σε.
Είναι η πρώτη φορά, όπως υποστηρίζουν οι κτηνοτρόφοι, που θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την νοθεία.
Μένει να δούμε, αν θα δημοσιοποιηθεί το όνομα της εταιρείας, όπως είχε δηλώσει η πρώην ηγεσία του Υπουργείου.
Οι κτηνοτρόφοι ζητούν, εφόσον, τελικά, η εν λόγω εταιρεία κριθεί ένοχη από την Δικαιοσύνη,
την παραδειγματική της τιμωρία και τα πρόστιμα να μοιραστούν στους κτηνοτρόφους, με τους οποίους συνεργάζεται.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
Θα μεριμνήσετε αναλόγως, προκειμένου, να επιβληθεί η μεγαλύτερη των σχετικών κυρώσεων που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία,
αν και εφόσον η εν λόγω εταιρεία κριθεί ένοχη από την Δικαιοσύνη για την ανωτέρω νοθεία,
προς διασφάλιση της ποιότητας των κορυφαίων προϊόντων μας «ΠΟΓ/ΠΓΕ»,