01/03/2025
12 C
Serres

Μπρόκολο με κοτόπουλο ογκρατέν

Μοιάζει οπτικά με παστίτσιο αλλά είναι μια συνταγή με μπρόκολο, κοτόπουλο και απαλή μπεσαμέλ που θα αγαπήσετε εξίσου.

Συνολικός Χρόνος: 1:25′

Υλικά

750γρ. μπρόκολο
1 στήθος κοτόπουλου με την πέτσα και το κόκαλο
75γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για το ταψί και το τηγάνι
5 κουτ. σούπας αλεύρι
600ml γάλα
2 αβγά
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
150γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
4 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι λευκό

Διαδικασία

Βήμα 1

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το κοτόπουλο με την πέτσα και το κόκαλό του για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Αφήνετε να κρυώσει πριν αφαιρέσετε πέτσα και κόκαλα και κόβετε το ψαχνό σε κυβάκια.

Βήμα 2


Ζεματάτε τα μπουκετάκια του μπρόκολου σε ξεχωριστή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα σουρώνετε.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 185οC και ετοιμάζετε μια μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι στην κατσαρόλα.

Ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα να ενωθεί με το βούτυρο και να ψηθεί λίγο και στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα σταδιακά, ανακατεύοντας πάντα με το σύρμα.

Εκτός φωτιάς ενσωματώνετε τα αβγά, μετά τη μουστάρδα και τέλος τη γραβιέρα. Δοκιμάζετε τη γεύση και αλατοπιπερώνετε ανάλογα.


Βήμα 4

Σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι το ψιλοκομμένο μπέικον με ελάχιστο βούτυρο, προσθέτετε τα κυβάκια του κοτόπουλου και ανακατεύετε για λίγο ακόμη.

Βήμα 5

Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζετε μέσα το μπρόκολο.

Μοιράζετε ενδιάμεσα το μίγμα του κοτόπουλου και σκεπάζετε με την μπεσαμέλ.

Πασπαλίζετε με φρυγανιά και κεφαλοτύρι την επιφάνεια του φαγητού και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Συνταγή για Γκούλας: Η διάσημη ουγγαρέζικη σούπα με μοσχάρι

Συνέδριο Παγωτού Κρι Κρι 2024:70 χρόνια…είναι μόνο η αρχή

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Το αρχαιότερο καλαμάκι στον κόσμο είναι χρυσό και είναι 4.500 χρόνων! Όταν έπιναν...

Το κρασί από σταφύλι, η απόσταξη και η μπύρα από κριθάρι είναι αρχαιοελληνικά εφευρήματα. Το αρχαιότερο αμπέλι στον κόσμο έχει βρεθεί στην Θράκη και...

Τέμπη: «Το Δέντρο των ψυχών» – Αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους 57 νεκρούς

Θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια αντίστοιχου δέντρου στη Θεσσαλονίκη για τη μνήμη των θυμάτων στο δυστύχημα στα Τέμπη Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Το Δέντρο των ψυχών -Η...

Θεσσαλονίκη: Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία των βουλευτών της ΝΔ Καράογλου και Παππά

Οι δράστες χτύπησαν τα δύο γραφεία που βρίσκονται στην περιοχή του Βαρδάρη Ομάδες κουκουλοφόρων χτύπησαν το μεσημέρι της Παρασκευής τα γραφεία των βουλευτών Β΄ Θεσσαλονίκης...

Την Καθαρά Δευτέρα στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας τα παραδοσιακά «Κούλουμα»

Για να μην ξεχαστούμε τα παραδοσιακά «Κούλουμα» της Καθαράς Δευτέρας που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Σερρών, θα γίνουν κανονικά στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δήμος Σερρών: Συνεδρίαση Λογοδοσίας τη Τετάρτη 5 Μαρτίου

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας  της Δημοτικής Αρχής (1ου διμήνου), κατά το αρθρ. 67Α του Ν.3852/2010 όπως προστέθηκε με το αρθρ. 7 του Ν. 5056/2023, που...

Στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αμφίπολης όχι από την Λαϊκή Συσπείρωση

Για τον Δήμο Αμφίπολης τα είπαμε και τα ξαναείπαμε Και δεν βλέπουμε «φως στο τούνελ» Προχθές στην απεργία των δημοσιογράφων είχαμε δημοτικό συμβούλιο, αλλά ευτυχώς μάθαμε...

ΥφΑΑΤ – Διονύσης Σταμενίτης: «Δυναμικές και ανθεκτικές καλλιέργειες το κλειδί για την Περιφερειακή Ανάπτυξη»

Στο 3ο φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης. Συμμετέχοντας στο...

Συνέχισε να διαβάζεις