Μπρουσκέτες με ντοματίνια κονφί και ρικότα από τον Άκη Πετρετζίκη!
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ζάχαρη, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και μαγειρεύουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα ντοματίνια.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, κρατάμε τα υγρά που βγάλανε τα ντοματίνια σε ένα μπολ, και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρώς τα ντοματίνια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα με το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Βάζουμε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις φέτες ψωμιού, γυρνώντας τες 1 φορά ώστε να ψηθούν και από τις 2 πλευρές.
- Αφαιρούμε από τη γκριλιέρα.
- Απλώνουμε στις φέτες ψωμιού τη ρικότα, τοποθετούμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τα υγρά που κρατήσαμε στην άκρη.
- Σερβίρουμε με έξτρα ελαιόλαδο και με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Συστατικά
- 60 ml ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. ντοματίνια
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γρ. ρικότα
- ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 10-12 φέτες ψωμί, μπαγκέτα
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
- βασιλικό, φρέσκο, για το σερβίρισμα