01/03/2025
14.3 C
Serres

Μωσαϊκό με ινδοκάρυδο και μπανάνες

Μωσαϊκό με ινδοκάρυδο και μπανάνες

Προετοιμασία – παρασκευή: 20΄, Αναμονή: τουλάχιστον 1 ώρα

Ενα από τα πιο εύκολα γλυκά που μπορούμε να φτιάξουμε είναι ταυτόχρονα και από τα πιο δημοφιλή.

Υλικά (για 12 μερίδες)

  • 300 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 100 γρ. κακάο
  • 3 αυγά
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 150 γρ. καρύδα αποξηραμένη (ινδοκάρυδο)
  • 300 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 2 μπανάνες


Διαδικασία



Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε ένα ανοξείδωτο μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ως εξής:

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Ρίχνουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα (περίπου τρία δάχτυλα) και την τοποθετούμε στη φωτιά.

Μόλις αρχίσει το νερό να κοχλάζει, στερεώνουμε το μπολ στο στόμιό της και ανακατεύουμε πού και πού την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Φροντίζουμε ώστε το μπολ να μην ακουμπάει καθόλου στο νερό, καθώς και να μην πέφτουν υδρατμοί και νερό μέσα στη σοκολάτα.

Μόλις λιώσει και γίνει μια λεία και γυαλιστερή σάλτσα, την αποσύρουμε από το μπεν μαρί. Εναλλακτικά, λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων ως εξής: Ψιλοκομμένη, σε ειδικό σκεύος για τα μικροκύματα στα 600 W για περίπου 1 λεπτό.

Στα μισά του χρόνου (30΄΄) διακόπτουμε τη λειτουργία του φούρνου μικροκυμάτων, ανακατεύουμε τη σοκολάτα με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ) για να μην καεί και, αν χρειαστεί, συνεχίζουμε το λιώσιμο.

Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς και λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι που έχουμε τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, ακόμη κι αν υπάρχουν άλιωτα κομμάτια μέσα, για να μην κάψει.

Θα λιώσουν στη συνέχεια από τη θερμότητα του υγρού. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε και πάλι. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Οταν το μείγμα γίνει μια λεία μάζα, ενσωματώνουμε το κονιάκ και το ινδοκάρυδο.

Σπάμε με τα χέρια τα πτι μπερ σε χοντρά κομμάτια μέσα στο μείγμα. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε και αυτές. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ντύνουμε το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας με μεμβράνη, αφήνοντας αρκετή να εξέχει από τα τοιχώματα, και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Διπλώνουμε από πάνω τη μεμβράνη.

Εναλλακτικά, το απλώνουμε πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας και του δίνουμε σχήμα σαλαμιού με τα χέρια. Το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα σαν καραμέλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα. Βγάζουμε το μωσαϊκό από την κατάψυξη και το ξεφορμάρουμε τραβώντας τη μεμβράνη προς τα πάνω. Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.


Πηγή:kathimerini

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Στην πλατεία Ελευθερίας ο Λαϊλιάς θα υποδεχθεί την 1η ημέρα της Άνοιξης

Το Σάββατο 1 Μαρτίου, στις 11:30 π.μ, ο Λαϊλιάς θα υποδεχθεί, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, την πλατεία Ελευθερίας, την 1η ημέρα της...

Στο Σερραϊκό καρναβάλι πρωταγωνιστής ο Σύλλογος «Γιορτή Τέχνης Σερρών»

Και πάμε στο καρναβάλι και στα …κούλουμα Σήμερα Σάββατο ο Δήμος Σερρών και ο Σύλλογος «Γιορτή Τέχνης Σερρών» στις 11:30 π.μ. την Έκθεση του Καρνάβαλου και των...

Ο Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος καταγγέλλει την αύξηση του νερού – Η αύξηση στα χωριά...

Αύξηση έως 30% στους λογαριασμούς αποφάσισε η ΔΕΥΑΣ σε 11 χωριά του Δήμου Σερρών, όπως αποκάλυψε ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.  https://www.youtube.com/watch?v=SF53nwXEQS0&t=237s Με αλχημείες...

Παναγιώτης Καρακολίδης: Να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα στις Σέρρες

Να βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην πόλη αλλά και στα χωριά του Δήμου Σερρών, ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος της...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πέθανε ο Αλέξης Κούγιας σε ηλικία 74 ετών

Ο γνωστός ποινικολόγος τις τελευταίες μέρες έδινε μάχη για τη ζωή του - Νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ιδιωτικού νοσοκομείου Ο Αλέξης Κούγιας άφησε σήμερα (28/02) την...

Από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Βουβαλοτρόφων επιστημονική ημερίδα στην Κερκίνη

Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Βουβαλοτρόφων Ελλάδος, σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς και επαγγελματίες του κλάδου, διοργάνωσε επιστημονική ημερίδα με θέμα: “Ποιοτικά χαρακτηριστικά βουβαλίσιου γάλακτος και κρέατος”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε...

Συμμετέχει τo Σωματείο Αρτοποιών Ν. Σερρών «Η Εθνική Ένωσις» στην κινητοποίηση της Παρασκευής

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Σερρών ανακοινώνουμε δια της παρούσης πως ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των οικογενειών των θυμάτων της σιδηροδρομικής...

Συνέχισε να διαβάζεις