20/03/2025
2.7 C
Serres

Πώς να φτιάξετε Negroni mocktail στο σπίτι

Έντονο και γλυκόπικρο, το κλασικό Negroni είναι εμβληματικό και έχει φανατικό κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Περιέχει μόνο 3 υλικά, αλλά η γευστική του ταυτότητα είναι τόσο χαρακτηριστική, που δύσκολα μπορεί να πλησιάσει κάποιο άλλο κοκτέιλ.

Μπορεί το ίδιο προφίλ αρωμάτων και γεύσεων να αναπαραχθεί χωρίς αλκοόλ; Και όμως μπορεί.

Σε μια virgin εκδοχή που αξίζει να δοκιμάσουν όλοι, ακόμη και όσοι τιμούν το κλασικό Nergroni σε κάθε τους έξοδο.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Negroni: Ο μοναδικός συνδυασμός γεύσεων και οι παραλλαγές

Το κοσμοπολίτικο Negroni έχει ρίζες και άρωμα Ιταλίας αφού η ιστορία του ξεκινά στη γειτονική χώρα το 1919.

Μια ιστορία που 100 χρόνια μετά μένει ζωντανή στα ποτήρια των μικρών και μεγάλων μπαρ σε όλο τον κόσμο.

Και αυτό το καταφέρνει με έναν απλό συνδυασμό μόλις 3 συστατικών: ιταλικό bitter (κυρίως Campari), γλυκό vermouth και gin.

Μάλιστα, υπάρχουν δύο παραλλαγές του, που είναι αρκετά γνωστές.


Μιλάμε για το White Negroni που έκανε την εμφάνισή του το 2001 κατά τη διάρκεια ενός bar show στο Bordeaux της Γαλλίας ως μια πιο καλοκαιρινή και ανάλαφρη εκδοχή του και το παιχνιδιάρικο Negroni Sbagliato που αντικαθιστά το gin με το αφρώδες Prosecco.

Το Negroni χωρίς αλκοόλ

Για όσους αγαπούν τις virgin εκδοχές, για αυτούς που τους αρέσει να πειραματίζονται ή για εκείνους που απλά επιλέγουν τα μη αλκοολούχα ποτά, αλλά θέλουν να γνωρίσουν τη γοητεία του Negroni, προτείνουμε μια εξίσου απολαυστική και ιδιαίτερη συνταγή για σπιτικό Negroni mocktail.

Αν και η χαρακτηριστική γλυκόπικρη γεύση του Campari δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί, εμείς προτείνουμε ένα συνδυασμό από χυμό φρούτων, εσπεριδοειδών και πικάντικων καρυκευμάτων που μπορούν να μιμηθούν γευστικά το αγαπημένο ποτό.

Και όσον αφορά το κόκκινο χρώμα; Κλέψτε το με λίγο χρώμα τροφίμων ή χυμό από σαγκουίνι και απολαύστε το μη αλκοολούχο Negroni σε μια υπέροχη ισορροπία βοτάνων, αρωμάτων και μπαχαρικών.


Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

Negroni mocktail

Υλικά

25 ml χυμό από λευκό σταφύλι
2 φέτες πορτοκάλι
1/2 γκρέιπφρουτ
125γρ. ζάχαρη άχνη
3 ελαφρώς σπασμένους λοβούς καρδάμωμου
σπόρους κόλιανδρου
κόκκινο χρώμα τροφίμων (προαιρετικά – ή χυμό από σαγκουίνι)
πάγο

Τι χρειαζόμαστε:

κατσαρόλα
δοχείο μέτρησης
ξύλινο κουτάλι
φίλτρο
ποτήρι low ball

Διαδικασία:

Κόβουμε το γκρέιπφρουτ σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 1 φέτα πορτοκαλιού, 125γρ. ζάχαρη, 125ml νερό, καρδάμωμο και κόλιανδρο. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να βράσει για περίπου 5 λεπτά.

Με ένα ξύλινο κουτάλι, χρησιμοποιούμε το πίσω μέρος για να πιέσουμε τα κομμάτια φρούτου στην κατσαρόλα και να απελευθερώσουμε έτσι τους χυμούς.

Όταν το φρούτο μαλακώσει και η φλούδα της φέτας πορτοκαλιού ξεθωριάσει στο χρώμα, αφαιρούμε το μείγμα (το σιρόπι) από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στο σημείο αυτό, για να αποκτήσει το mocktail μας το χρώμα του Negroni, μπορούμε να προσθέσουμε μερικές σταγόνες κόκκινου χρώματος τροφίμου ή κάποιες φυσικές εναλλακτικές, όπως χυμό από σαγκουίνι.

Αφού το σιρόπι κρυώσει, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και τα κομμάτια φρούτου. Γεμίζουμε ένα ποτήρι low ball με πάγο και ρίχνουμε μέσα 25ml από το μείγμα σιροπιού, 25ml χυμό λευκού σταφυλιού και 25ml κρύο νερό.

Ανακατεύουμε το ποτό και προσθέτουμε μια φέτα πορτοκαλιού.

Χρήσιμα tips

  • Χρησιμοποιούμε τον σωστό τύπο πάγου
  • Ο πάγος μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά. Χρησιμοποιώντας τον σωστό τύπο πάγου, οι γεύσεις του ποτού αναδεικνύονται σωστά, γεγονός που ενισχύει την συνολική εμπειρία απόλαυσης του ποτού μας. Φυσικά, δεν είναι εύκολο να βρούμε στο εμπόριο πάγο, αντίστοιχης ποιότητας με εκείνο που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες. Παρόλα αυτά, επειδή για την επιτυχία του κοκτέιλ παίζει ρόλο όχι μόνο η ποιότητα αλλά και το σχήμα του πάγου που χρησιμοποιείται, μπορούμε τουλάχιστον να βάλουμε στο ποτό μας ένα μεγάλο πάγο σε σχήμα κύβου. Για το σκοπό αυτό, μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο παγοθήκες αντίστοιχου μεγέθους.
  • Δεν χρειάζεται να το ανακινήσουμε
  • Σε αντίθεση με πολλά ποτά που πρέπει να χτυπηθούν πρώτα με ή χωρίς πάγο, το Negroni -αλλά και η μη αλκοολούχα εκδοχή του- δεν απαιτεί τέτοια διαδικασία. Ένα απλό ανακάτεμα των υλικών αρκεί για να απελευθερωθούν σωστά τα αρώματα και οι γεύσεις.
  • Αλμυρά σνακ για μέγιστη απόλαυση
  • Η έντονη γλυκόπικρη γεύση του Negroni mocktail εξισορροπείται ιδανικά με αλμυρές γεύσεις. Από ένα απλό σνακ για το τσιμπολόγημα, όπως ποπ κορν, πατατάκια και ξηρούς καρπούς ή ακόμα και ελιές μέχρι πιο τολμηρά συνοδευτικά, όπως προσούτο, σαλάμι, αλμυρά τυριά και μπρουσκέτες.

Chai latte: το δημοφιλές ζεστό μαύρο τσάι με γάλα και μπαχαρικά (+συνταγή)

Συνέδριο Παγωτού Κρι Κρι 2024:70 χρόνια…είναι μόνο η αρχή

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Άρχισαν οι προετοιμασίες για την επετειακή SEREXPO 2025 – Πρώτη συνάντηση την Τετάρτη

10 χρόνια από τη «γέννησή» της συμπληρώνει φέτος η SEREXPO! Το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός του Νομού έρχεται φέτος επετειακό και πιο δυναμικό από ποτέ,...

ΥΠΕΡ-ΟΠΤΙΚΩΣ: Τελικά έχουμε ή όχι άδεια λειτουργίας

Γράφει ο Τάσος Χανλίογλου Πολύς λόγος τελευταία για το αν διαθέτει άδεια λειτουργίας ή όχι το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.  Αναρωτιούνται οι δημοσιογράφοι και καλά κάνουν. Όμως λίγο...

ΚΚΕ Σερρών: Η Διοίκηση του Δήμου Αμφίπολης σύρθηκε σε υπαναχώρηση

«ΣΚΑΣΜΟΣ ΟΙ ΡΗΤΟΡΕΣ, ΠΟΛΥ ΜΙΛΗΣΑΤΕ….ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ» αναφέρει με ανακοίνωση του το ΚΚΕ Σερρών για τη συζήτηση παραχώρησης έκτασης περίπου 1000 στρεμμάτων στη...

Μνημόνιο συνεργασίας για θέματα Γεωθερμίας & Υδρογεωλογίας μεταξύ ΕΑΓΜΕ – Δήμου Βισαλτίας

Την Τρίτη 11 Μαρτίου 2025 υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Βισαλτίας και της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) σε θέματα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δήμος Σερρών: Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο αύριο Τετάρτη

Την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί η Τακτική δια ζώσης Συνεδρίαση του Σώματος, που θα γίνει στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής»...

Κώστας Τσιάρας: Το βαμβάκι παραμένει ο λευκός χρυσός

«Ανάσα» στους βαμβακοπαραγωγούς που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές δίνει η απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, σύμφωνα με την οποία θα...

Eπιμελητήριο Σερρών: Πρόσκληση συμμετοχής των σερραϊκών επιχειρήσεων στην Alexpo 2025

To Eπιμελητήριο Σερρών προσκαλεί όσες σερραϊκές επιχειρήσεις το επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην 20η Διεθνή Έκθεση “Alexpo2025”, που θα διεξαχθεί στις 10-14 Μαΐου 2025...

Συνέχισε να διαβάζεις