Τα νιόκι στον φούρνο είναι ένα comfort φαγητό που αγαπά πολύ η νέα γενιά και όχι μόνο αυτή.
Συνολικός Χρόνος: 50′
Υλικά
Μερίδες: 4
500 γρ. νιόκι πατάτας, έτοιμα ή σπιτικά
3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 χούφτα φύλλα βασιλικού
120 γρ. μοτσαρέλα σε κομμάτια
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε για 5´ μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε ανακατεύοντας για 1´ και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα την ντομάτα και τα νιόκι.
Βήμα 2
Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 10΄-15΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα νιόκι και να δέσει η σάλτσα.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον βασιλικό. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.
Βήμα 3
Σκορπίζουμε από πάνω τα κομμάτια μοτσαρέλας και το βάζουμε κάτω από το γκριλ του φούρνου για 5΄-6΄ μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρουμε αμέσως.