Ομελέτα φούρνου: Η ιδανική συνταγή όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά θέλετε να φτιάξετε ένα θρεπτικό και χορταστικό γεύμα.
Η ιταλική frittata, ή αλλιώς ομελέτα φούρνου, είναι ένα πιάτο με βάση το αυγό, που αξίζει σίγουρα να φτιάξετε.
Πρόκειται για μια απλή και οικονομική Ομελέτα , η οποία επιδέχεται αμέτρητες παραλλαγές, ανάλογα με τα γούστα σας -είτε με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό, είτε με σπαράγγι, κρεμμύδι και μανιτάρια, είτε με τυριά και ζαμπόν, είτε με οποιοδήποτε συνδυασμό σας αρέσει.
Όπως και αν τη φτιάξετε, το σίγουρο είναι πως θα είναι απολαυστικότατη και λόγω του αυγού και της πρωτεΐνης θα σας κρατήσει χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα σας.
Η συγκεκριμένη συνταγή ομελέτα φούρνου που βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr χρησιμοποιεί ως βάση ένα μείγμα τυριών και ζαμπόν, ενώ βάζει και λίγο γάλα για να αφρατέψει το μείγμα.
Υλικά
6 αυγά
μια πρέζα αλάτι
μια πρέζα πιπέρι
150 ml γάλα
150 γρ φέτα τριμένη
150 γρ. τυρί τσένταρ
150 γρ. ζαμπόν
Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Σ ένα μεγάλο μπολ σπάμε τ’ αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το γάλα, το τυρί τσένταρ, φέτα και το ζαμπόν κομμένο κομματάκια.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 180 °C, μέχρι να ροδίσει.
Σνακ για το γραφείο: Ποια καταπολεμούν το άγχος;
Φριτέζα αέρος: 5 βασικοί κανόνες που θα σας λύσουν τα χέρια