Αίτημα για ευνοϊκή ρύθμιση για τις Πανελλήνιες 2025 για την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητών που διαμένουν στα πληττόμενα από τους σεισμούς νησιά.
Δυο νέες σεισμικές δονήσεις με μεγέθη 5 και 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ επανέφεραν τις ανησυχίες των σεισμολόγων, με αφορμή τη σεισμική ακολουθία που είναι σε πλήρη εξέλιξη στις νοτιοανατολικές Κυκλάδες. Η σεισμική δόνηση των 5 Ρίχτερ έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής, στις 21:05 με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 21 χλμ. νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού σε απόσταση 226 χλμ. νοτιοανατολικά των Αθηνών. Ενόσω η σεισμική ακολουθία εξελίσσεται, τα σχολεία παραμένουν κλειστά με τα μαθήματα να γίνονται εξ αποστάσεως.
Με επιστολή του ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Μάρκος Καφούρος, κατέθεσε με αναφορά του επιστολές των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Θήρας, σύμφωνα με τις οποίες, ζητείται η ενεργοποίηση, με έκδοση υπουργικής απόφασης, ευνοϊκής ρύθμισης για τις Πανελλήνιες 2025 για την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιων μαθητών που διαμένουν στο πληττόμενο από τους σεισμούς Δήμο Θήρας.
Με την αναφορά του ο κ. Καφούρος ζητεί την τοποθέτηση και την παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας σχετικά με το περιγραφόμενο πρόβλημα και ερωτά: «Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προκειμένου να ικανοποιηθεί το εύλογο αίτημα για ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους υποψήφιους μαθητές που έχουν μόνιμη διαμονή στα σεισμοπαθή νησιά των Κυκλάδων ;»