27/02/2025
10.4 C
Serres

Πανεύκολη τούρτα παγωτό καλυμμένη με σως ζεστής σοκολάτας

Πανεύκολη τούρτα παγωτό καλυμμένη με σως ζεστής σοκολάτας

Μια υπέροχη τούρτα παγωτού με τραγανή μπισκοτένια βάση, με στρώσεις πανεύκολου σπιτικού παγωτού σοκολάτας και φυστικοβούτυρου,

καλυμμένο με σως ζεστής σοκολάτας γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φυστίκια.

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;;;


Μια συνταγή για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας το τέλειο παγωτό σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

  • 300 γρ. μπισκότα Oreo
  • 90 γρ. βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα φόρμας

Για το παγωτό φυστικοβούτυρο:

  • 1 ¼ φλ. τσαγιού (300 γρ.) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γρ. φυστικοβούτυρο λιωμένο

Για το παγωτό σοκολάτα:

  • 1 ¼ φλ. τσαγιού (300 γρ.) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού (30 γρ.) κακάο σκόνη

Για τη ζεστή σως σοκολάτας:

  • 2/3 φλ. τσαγιού (160 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1/2 φλ. τσαγιού (100 γρ.) ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού (30 γρ.) σκόνη κακάο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 120 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη (60+60 γρ. χωριστά)
  • 2 κ.σ. (30 γρ.) βούτυρο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για γαρνίρισμα:

  • καβουρδισμένα φυστίκια ανάλατα, ψιλοκομμένα

Δείτε πιο κάτω το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση:

 Πολτοποιείτε σε μίξερ ή σε μπλέντερ τα μπισκότα όρεο σε “ψίχουλα”,

προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.


Ρίχνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της βάσης του,

πιέζοντάς το ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Για το παγωτό φυστικοβούτυρο: 

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη παγωμένη (από το ψυγείο) κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να έχουν δημιουργηθεί “πτυχές” και  να “στέκεται”.

Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το φυστικοβούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.


Αδειάζετε το μείγμα παγωτού στο ταψάκι, πάνω από τη μπισκοτένια βάση,

με μια σπάτουλα ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στη κατάψυξη να παγώνει

Για το παγωτό σοκολάτα:

 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη παγωμένη (από το ψυγείο) κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να έχουν δημιουργηθεί “πτυχές” και να “στέκεται”.

Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη σκόνη κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

 Βγάζετε το ταψάκι από τη κατάψυξη, αδειάζετε το μείγμα παγωτού σοκολάτας στο ταψάκι,

πάνω από το μείγμα παγωτού φυστικοβούτυρου,

με μια σπάτουλα ισιώνετε την επιφάνειά του και το ξαναβάζετε στη κατάψυξη να παγώσει καλά για 7-8 ώρες περίπου,

ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ.

Για τη ζεστή σως σοκολάτας: 

Λίγη ώρα πριν σερβίρετε το παγωτό σας φτιάχνετε την επικάλυψη ζεστής σοκολάτας.

Σε μια κατσαρολίτσα, ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη,

τη σκόνη κακάο, το αλάτι και τα 60 γρ. κομματάκια σοκολάτας σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τα ανακατεύετε μέχρι να έλθουν σε σημείο βρασμού.

  Στη συνέχεια, μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λ περίπου.

Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο,

τα υπόλοιπα 60 γρ. κομματάκια σοκολάτας και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο και έχετε μια λεία, σοκολατένια σως. 

Βγάζετε το παγωτό σας από τη κατάψυξη, αφαιρείτε τα τοιχώματα του ταψιού και περιχύνετε αμέσως το παγωτό με τη χλιαρή σως σοκολάτας.

Την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της τούρτας, αφήνοντας να κυλίσει ελαφρώς στα τοιχώματα περιμετρικά.

Τη διακοσμείτε με τα ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φιστίκια και σερβίρετε.

Δείτε σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Πηγή:sintayes

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Γιάννης Μυλόπουλος: Να στηρίξει η Περιφέρεια αγρότες και κτηνοτρόφους

Στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας (ΠΚΜ), η παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ στην ΠΚΜ» δια του Περιφερειακού Συμβούλου Φώτη Χατζόγλου, κατέθεσε ερώτηση...

Ο ΥΦΥΠΕΞ Χατζηβασιλείου στη Σαουδική Αραβία: Η Ελλάδα προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες

«Η σχέση Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας είναι στρατηγική. Η οικονομική διπλωματία αποτελεί εργαλείο εξωτερικής και, ταυτόχρονα, αναπτυξιακής πολιτικής», δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής...

Σούπερ Mάρκετ «ΚΑΝΤΖΑΣ»: Κλειστά τη Παρασκευή από τις 11.00 έως τη 13.00

Την Παρασκευή 28 Φεβρουάριου, από τις 11.00 έως τη 13.00, τα καταστήματα Σούπερ μάρκετ «ΚΑΝΤΖΑΣ» θα παραμείνουν κλειστά, ως ένδειξη σεβασμού στις οικογένειες των...

Συνάντηση Κακλαμάνη με εκπροσώπους της ΑΓΣΣΕ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώτατης...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ημερίδα στη Νιγρίτα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός στη Γεωργία και τη Βιωσιμότητα”

Ημερίδα με θέμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός στη Γεωργία και τη Βιωσιμότητα» διοργανώνεται αύριο στη Νιγρίτα υπό την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Σερρών. Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος...

Δήμος Σερρών: Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή αύριο Τρίτη 24/2

Την Τρίτη 25 του μηνός Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 12:05 μ.μ. στην 7η Τακτική Μεικτή Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που θα γίνει δια ζώσης...

Ενεργοί πολίτες Όλοι όσοι θα πάνε στα συλλαλητήρια

Την Παρασκευή θα έχουμε συλλαλητήρια με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα και την τραγωδία των Τεμπών. Οι πολίτες θα ενώσουν τις...

Συνέχισε να διαβάζεις