09/03/2025
9.4 C
Serres

Εύκολη συνταγή για σπιτική πάστα φλώρα

Φανταστική, αφράτη και εύκολη συνταγή για την καλύτερη πάστα φλώρα που έχεις δοκιμάσει!

Η πάστα φλώρα είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά που έχουμε συνδέσει με τις παιδικές μας αναμνήσεις.

Η βουτυρένια ζύμη και η λαχταριστή μαρμελάδα της την καθιστούν έναν ακαταμάχητο πειρασμό για τον καθένα.

Οι λάτρεις της κουζίνας ξέρουν ότι το κανονικό της όνομα είναι pasta frolla (πάστα φρόλα) που στα ιταλικά σημαίνει «τραγανή ζύμη». Ωστόσο η φρόλα έγινε φλώρα στα ελληνικά και έτσι κι έμεινε.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Εμείς βρήκαμε μία λαχταριστή και πανεύκολη συνταγή του Πέτρο Συρίγου για πάστα φλόρα της «τεμπέλας» που μπορείτε να ετοιμάσετε σε λιγότερο από 15 λεπτά!

Υλικά


420 γρ αλεύρι γοχ
210 γρ βούτυρο θερμoκρασία δωματίου
40 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό


1 κ.τ.σ μπέικιν πάουντερ
30 ml χυμό πορτοκαλί
Ξύσμα πορτοκαλί
800 γρ Μαρμελάδα της επιλογής μας



Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός το αυγό και χτυπάμε για 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε, είτε με το φτερό, είτε με τον γάντζο.
Καλό είναι το βούτυρο να είναι ελαφρώς μαλακό όχι τελείως λιωμένο.


Βγάζουμε από τον κάδο και βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο μας.
Πλάθουμε με τα χέρια να γίνει μια μπάλα.


Αν έχει ζεσταθεί πολύ η ζύμη τη βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.
Βάζουμε μια λαδόκολλα κάτω στον πάγκο μας, από πάνω την ζύμη και από πάνω άλλη μια λαδόκολλα.


Ανοίγουμε με πλαστή.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε μια φόρμα τάρτας 28εκ αποσπώμενη για να μπορούμε να την βγάζουμε εύκολα.



Πατάμε καλά να εφαρμόσει στην ταρτιερα μας και κόβουμε τα κομμάτια που εξέχουν.
Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε τις λωρίδες.


Ξανακάνουμε μπάλα την υπόλοιπη ζύμη και την ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο.
Κόβουμε λωρίδες και βάζουμε στο ψυγείο.


Βγάζουμε την τάρτα και απλώνουμε στο σύνολο 800 γρ μαρμελάδα της επιλογής μας, αν θέλουμε μπορούμε να την κάνουμε και μισή μισή σε γεύση.


Βγάζουμε από το ψυγείο τις λωρίδες και τις απλώνουμε πάνω στην τάρτα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου στον αέρα έως ότου πάρει χρώμα και ψηθεί.


Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ανακηρύχθηκε το 2025 έτος Μίκη Θεοδωράκη 

Έτος Μίκη Θεοδωράκη έχει ανακηρύξει το 2025 του υπουργείο Πολιτισμού και στο πλαίσιο αυτό πολλές εκδηλώσεις διοργανώνονται και θα διοργανωθούν τους επόμενους μήνες, προκειμένου να τιμηθεί η...

Ζητούμενο την Παρασκευή 14 Μαρτίου η επαναφορά 13ου – 14ου μισθού στο Δημόσιο

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού στο Δημόσιο. Νομικές – κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις» διοργανώνει την Παρασκευή 14 Μαρτίου , στις  18:...

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας το ιερό λείψανο της χειρός του...

Μεγάλη Ευλογία για την Ιερά Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτας! Σε λίγες ημέρες, ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας θα έχει την εξαιρετική τιμή να υποδεχθεί...

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων «Θεοδώρεια 2025»

Πανηγυρικές εκδηλώσεις γίνονται, με επίκεντρο τον Πανηγυρίζοντα Παλαίφατο, Βυζαντινό, Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων (Παλιά Μητρόπολη) Σερρών  με την δέουσα ιεροπρέπεια. Τα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πάνε πίσω τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας – Αναβλήθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές

Στο μεταξύ οι εξελίξεις με τα Τέμπη πάνε πίσω τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας. Οι εσωκομματικές εκλογές που επρόκειτο να γίνουν σύντομα πηγαίνουν πλέον πίσω, όπως αποφάσισε...

Kourtidis Group: Ηγέτης στην Αγορά Ακινήτων του Νομού Καβάλας με μερίδιο 22,8%

Ο Όμιλος εταιρειών Κουρτίδη και η κτηματομεσιτική του εταιρεία RE/MAX Choice εδραιώνουν την κυριαρχία τους στην αγορά ακινήτων του Νομού Καβάλας, κατακτώντας ένα εντυπωσιακό...

Δήμος Σιντικής: Λογοδοσία πεπραγμένων 2024 από τον Γιώργο Τάτσιο

Την Τρίτη 4 Μαρτίου 2025 και ώρα 18:30 πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΑΠΗ Σιδηροκάστρου η λογοδοσία πεπραγμένων του 2024. Ο δήμαρχος Σιντικής κ.Γεώργιος...

Συνέχισε να διαβάζεις