Εύκολα παστάκια χωρίς αβγά, παντεσπάνι και φούρνο
Υλικά
Για την βάση
200 γρ τριμμένο μπισκότο
Για την κρέμα
800 γρ γάλα-
200 γρ ζάχαρη
1 βανιλίνη
150 γρ αλεύρι
35 γρ αγελαδινό βούτυρο
Για τη σαντιγί
200 μλ κρέμα γάλακτος(φυτική)
2 κτσ ζάχαρη
2 κτσ κακάο σκόνη
Κλασικό ταψί 35χ40
Εκτέλεση
Ξεκινάμε πρώτα και αφού έχουμε τρίψει το μπισκότο μας χρησιμοποιούμε ένα ταψι 35χ40 τοποθετούμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μπισκότο και το απλώνουμε να πάει σε όλο το ταψί.
Στην συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα βάζοντας πάνω στην φωτιά την κατσαρόλα με το γάλα,την ζάχαρη,την βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μόλις πήξει η κρέμα σβήνουμε την φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτο περίπου.
Μόλις αποσύρουμε την κρέμα την ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στο τριμμένο μπισκότο.
Με την βοήθεια μιας σπάτουλας απο μέσα προς τα έξω σπρώχνουμε ομοιόμορφα την κρέμα να πάει σε όλο το ταψί.
Αφήνουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά μέχρι να ζελατοποιηθεί.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την φυτική κρέμα γάλακτος,την ζάχαρη και το κακάο και χτυπάμε καλά ώσπου να γίνει σαντιγί.
Στρώνουμε ομοιόμορφα την σαντιγί πάνω στην κρέμα και με την βοήθεια της λαδόκολλας ρολλάρουμε μέχρι να γίνει ένα μεγάλο ρολό.Κόβουμε τα ρολλάκια μας και είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.
Η συνταγή μας βγάζει περίπου 16 -17 παστάκια