15/03/2025
15.4 C
Serres

Παστίτσιο με μανιτάρια, πράσα, μπέικον και λαζάνια

Tα μανιτάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Στα συν και το ότι έχουν ελάχιστα λιπαρά και θερμίδες, γι’ αυτό ενδείκνυνται για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Συνολικός Χρόνος: 1:30′

Υλικά

1 συσκευασία λαζάνια
4 κουτ. σούπας βούτυρο
4 κουτ. σούπας αλεύρι
1lt γάλα πλήρες
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
3 αβγά
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα μαζί με λίγο από το πράσινο μέρος
1 συσκ. μανιτάρια σε φέτες 450γρ.
150γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
250ml κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι Μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε το αλεύρι.

Ανακατεύετε με σπάτουλα να γίνει μια κρέμα και την ψήνετε για λίγο ακόμα ανακατεύοντας.


Ρίχνετε το γάλα και συνεχίζετε να ανακατεύετε ζωηρά για να μη σβολιάσει η κρέμα, μέχρι να πήξει.

Βήμα 2

Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα πρώτα το τυρί και μετά τα αβγά.

Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 3


Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε το Σκόρδο με το πράσο για 1 λεπτό.

Προσθέτετε τα Μανιτάρια σε Φέτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν και να στεγνώσουν από τα υγρά τους.

Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.

Αφού πάρει μια βράση μαζί με τα Μανιτάρια και πήξει ελαφρά, τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το Μαϊντανό.

Βήμα 4

Στρώνετε λίγη από την μπεσαμέλ στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους και καλύπτετε από πάνω με μια στρώση από λαζάνια.

Συνεχίζετε με τη μισή ποσότητα των Μανιταριών, μια στρώση από λαζάνια, στρώνετε τα υπόλοιπα Μανιτάρια και σκεπάζετε με μια τελευταία στρώση από λαζάνια.

Αδειάζετε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η μπεσαμέλ.

Σερβίρετε το φαγητό αφού κρυώσει λίγο, κόβοντας σε κομμάτια.

Γεμιστά ορφανά με τέλειο άρωμα -Το πιο ελαφρύ και νόστιμο γεύμα για τον καύσωνα

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Μιχάλης Κατρίνης και Δημήτρης Μάντζος ζητούν απαντήσεις για το φιάσκο της αποστολής των...

Σοβαρά ερωτήματα για την τραγική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη το 2023 θέτουν οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του...

Σέρρες: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στις Σέρρες για την εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου ΚΥΡΙΑΚΗ   23  ΜΑΡΤΙΟΥ 2025                                 - Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από  την...

Γιάννης Μανιάτης: Να προστατεύσετε το καλώδιο Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ

Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) καθ. Γιάννης Μανιάτης, κατέθεσε γραπτή Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,...

ΠΕΔΚΜ: Συλλυπητήρια για την εκδημία του κυρού Ανθίμου

Τη βαθιά θλίψη της για την εκδημία του Μακαριστού π. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρού Ανθίμου εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), τονίζοντας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

ΓΣΕΒΕΕ: Σε κινητοποίηση καλεί τα μέλη της κατά του νέου φορολογικού νόμου

Η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, στην οποία συμμετέχει η ΓΣΕΒΕΕ, στο πλαίσιο των δράσεων της κατά του νέου...

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης – Όλα τα σενάρια

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τον ανασχηματισμό που σχεδιάζει στο κυβερνητικό σχήμα ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνουν...

Γιώργος Τάτσιος: Το βουβάλι “αιχμή του δόρατος” για τη τουριστική ανάπτυξη της Σιντικής

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Σιντικής κ.Γεωργίου Τάτσιου με τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Βουβαλοτρόφων Ελλάδος παρουσία ομάδας ακαδημαϊκών του τμήματος Γεωπονίας του...

Συνέχισε να διαβάζεις