Πατατοκεφτέδες
Συστατικά
- 5 μέτριες πατάτες (1 κιλό),
- 1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι,
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
- 1 γερή πρέζα τριμμένο ξηρό δυόσμο,
- 1 μεγάλο αβγό,
- αλάτι, πιπέρι,
- λάδι για τηγάνισμα.
- Για το πανάρισμα
- 2 αβγά χτυπημένα,
- 1 ½ φλ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
- 1 ½ φλ. (περίπου) γαλέτα (φρυγανιά αλεσμένη.
Βήματα
- Βήμα 1Ξεπλένετε και ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις βάζετε σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε κρύο νερό και αλάτι και τις αφήνετε να κοχλάσουν.
- Βήμα 2Χαμηλώνετε τη φωτιά και τις σιγοβράζετε για 1 με 2 ώρες περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά (πρέπει να είναι πολύ μαλακές).
- Βήμα 3Ύστερα, τις στραγγίζετε, τις βάζετε σε ένα μπολ και τις λιώνετε είτε με πιρούνι είτε με το εργαλείο για πουρέ.
- Βήμα 4 Προσθέτετε στο μπολ το τυρί, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε καλά το μίγμα.
- Βήμα 5Το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει.
- Βήμα 6Ύστερα, βγάζετε το μίγμα από το ψυγείο και το πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια.
- Βήμα 7Τα αλευρώνετε, τα βουτάτε στο αβγό και ύστερα τα τυλίγετε στη γαλέτα.
- Βήμα 8Τα απλώνετε σε μια πιατέλα και τα βάζετε στο ψυγείο για όση ώρα έχετε στη διάθεσή σας (αν έχετε 1 ώρα, τόσο το καλύτερο).
- Βήμα 9Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε μέσα τους πατατοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Βήμα 10Τους βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και τους σερβίρετε ζεστούς (ή ξαναζεσταμένους για λίγο στο φούρνο).