Το χταποδάκι σημαίνει καλοκαίρι και συνδυάζεται απίθανα με τις βραστές πατάτες δημιουργώντας την πιο δροσερή σαλάτα.
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 1 ώρα και 45 λεπτά
Συστατικά
1 χταπόδι 1½ κιλό περίπου
1 μικρό φλ. ξίδι
600γρ. πατάτες
15 ελιές Καλαμών
1 μικρό φλ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κάππαρη
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλ. μαϊντανό
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό ρίχνεις το ξίδι και περιμένεις να πάρει μια βράση πριν βάλεις το χταπόδι
Το αφήνεις να βράσει για 1 περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσει
Το αφαιρείς από την κατσαρόλα, το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει και το ξεπλένεις με κρύο νερό πριν το κόψεις σε μικρά κομμάτια
Γεμίζεις μια δεύτερη κατσαρόλα με νερό και βράζεις τις πατάτες για 45 περίπου λεπτά
Τις βγάζεις από την κατσαρόλα περιμένεις να κρυώσουν και τις κόβεις σε μεγάλα κομμάτια
Τοποθετείς σε μια μεγάλη σαλατιέρα τις πατάτες και το χταπόδι
Προσθέτεις την κάππαρη, τα κρεμμυδάκια, το τουρσί και τις ελιές
Ρίχνεις στο μπλέντερ τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάς καλά για 1-2 λεπτά
Απλώνεις το μείγμα πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύεις απαλά με τις ξύλινες κουτάλες
Ρίχνεις από πάνω το μαϊντανό και σερβίρεις.