Σοκολατίνα πάστα – Εύκολο και οικονομικό μπισκοτογλυκό – Δροσερό μπισκοτογλυκό ψυγείου με γεύση ροδάκινο – Εύκολος κορμός black forest
Σοκολατίνα πάστα
Συστατικά
- 250 γρ φαρίνα
- 3 αυγά
- 200+150 ml γάλα
- 200 ml σπορέλαιο
- 225 γρ ζάχαρη
- 3 κουταλιές κακάο
- 2 βανίλιες
- Μους πραλίνας
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 400 γρ πραλίνα
- Γκανάζ
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 150 γρ σοκολάτα
Οδηγίες
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γάλα (200 ml), το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και αναμειγνύουμε να γίνουν ζύμη.
- Την απλώνουμε σε φόρμα 38×20 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
- Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την πραλίνα φουντουκιού.
- Τρυπάμε πολλή καλά το κρύο παντεσπάνι με ένα ξυλάκι και ραντίζουμε με το γάλα (150 ml).
- Απλώνουμε την μους και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα και από πάνω ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος.
- Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Την απλώνουμε πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
- Σερβίρουμε με φιλέ αμύγδαλα και μαρασκίνο.
Εύκολο και οικονομικό μπισκοτογλυκό
Συστατικά
- 1+1 λίτρα γάλα
- 200+200 γρ ζάχαρη
- 80 γρ άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 80 γρ άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
- 1+1 κουταλιά βούτυρο
- 2 πακέτα πτι μπερ
- 250 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
- Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου βανίλια.
- Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
- Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και την κρέμα σοκολάτα.
- Όσο είναι ζεστές ενσωματώνουμε στην κάθε μία το βούτυρο.
- Μόλις φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου βάζουμε σε κάθε κρέμα από 1 πακέτο σπασμένα πτι μπερ και ανακατεύουμε.
- Σε φόρμα 30×18 cm με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε την λευκή κρέμα και από πάνω την κρέμα κακάο.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε από πάνω.
Δροσερό μπισκοτογλυκό ψυγείου με γεύση ροδάκινο
Συστατικά
0/12 συστατικά
- Βάση
- 500 γρ πτι μπερ
- 150 γρ μαργαρίνη
- 150 ml γάλα
- Κρέμα
- 1½ λίτρο γάλα
- 200 γρ ζάχαρη
- 150 γρ αλεύρι
- 50 γρ νισεστέ
- 4 βανίλιες
- ροδάκινο
- 1 ζελατίνη
Οδηγίες
- Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, το νισεστέ και τις βανίλιες.
- Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που η κρέμα να πήξει.
- Στα θρυμματισμένα μπισκότα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε και στρώνουμε το μπισκότο σε φόρμα 40×30 εκατοστά.
- Απλώνουμε την χλιαρή κρέμα και τη στρώνουμε.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες για να σφίξει η κρέμα.
- Αναμειγνύουμε την ζελατίνη με λίγο κρύο νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει.
- Ζεσταίνουμε το μισό σιρόπι από τις κομπόστες και ενσωματώνουμε την ζελατίνη.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο κρύο σιρόπι.
- Κόβουμε τα ροδάκινα και τα βάζουμε πάνω από την κρύα κρέμα.
- Όταν το ζελέ κρυώσει το βάζουμε προσεκτικά πάνω από το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι που να σταθεροποιηθεί.
Εύκολος κορμός black forest
Συστατικά
- 1 πακέτο γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- Γάλα
- 150 γρ νιφάδες σοκολάτας
- Γλυκό βύσσινο
- 2 βανίλιες
Οδηγίες
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αρωματίζουμε με την βανίλια.
- Απλώνουμε μία μικρή ποσότητα από την σαντιγί σε μία πιατέλα.
- Βουτάμε τα μπισκότα μας στο γάλα (ένα-ένα κάθε φορά) και απλώνουμε πάνω τους λίγη σαντιγί.
- Τα ενώνουμε ανά δύο και τα τοποθετούμε στην πιατέλα.
- Όταν τελειώσουμε τα καλύπτουμε με την σαντιγί και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Βάζουμε τον κορμό για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο και όταν είναι έτοιμο το καλύπτουμε σε νιφάδες σοκολάτας.
- Τέλος διακοσμούμε με το γλυκό βύσσινο. Αν μας αρέσει η οξύτητα από το βύσσινο μπορούμε να το προσθέσουμε και στην σαντιγί.