14/03/2025
15.9 C
Serres

Πιπεράτες φτερούγες κοτόπουλου με χειροποίητη σος γιαουρτιού

Ψήνουμε ζουμερές φτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένες με μυρωδάτα μπαχαρικά και συνοδεύουμε με δροσερή χειροποίητη σος γιαουρτιού.

Υλικά
Μερίδες: 4


1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
Για τη μαρινάδα
1 κουτ. σούπας κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρου
1 κουτ. σούπας μπούκοβο γλυκό

1 κουτ. γλυκού σπόρους μάραθου
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι θαλασσινό

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres


Για το σερβίρισμα


200 γρ. γιαούρτι πρόβειο
2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
ξύσμα από 1 ακέρωτο λάιμ
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία


Βήμα 1


ΜΑΡΙΝΑΔΑ:
Βάζουμε σε ένα γουδί όλα τα μπαχαρικά και τα σπάμε με το γουδοχέρι. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το θαλασσινό αλάτι και τις φτερούγες του κοτόπουλου. Ανακατεύουμε με τα χέρια για να καλυφθούν καλά οι φτερούγες από το μείγμα, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο από 2 έως 12 ώρες για να μαριναριστούν.


Βήμα 2


Έχουμε έτοιμη τη φωτιά στη σχάρα ή προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Μεταφέρουμε τις φτερούγες στη σχάρα και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές για περίπου 10′ ή μέχρι να ψηθούν καλά. Εναλλακτικά, τις βάζουμε μαζί με τη μαρινάδα τους σε μια λαμαρίνα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Τις ψήνουμε για 1 ώρα στον φούρνο.

Βήμα 3


Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ επιπλέον μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε μαζί με τις φτερούγες.

Κανελόνια με κιμά και ανθότυρο -Εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα


Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Τοπόσημα της Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από τη «Μηχανή του Χρόνου» στο 27ο Φεστιβάλ...

Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την τηλεοπτική εκπομπή έρευνας «Μηχανή του Χρόνου», παρουσιάζει γνωστά και άγνωστα τοπόσημα της Κεντρικής...

Δυναμική συμμετοχή της ΠΚΜ Στην Έκθεση Fruit Logistica

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων, συμμετείχε για όγδοη φορά στη Διεθνή Έκθεση...

Με επιτυχία η ημερίδα «Παιδική Παχυσαρκία: Ο αγώνας που κερδίζεις . . ....

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας ο Ιατρικός Σύλλογος Σερρών και τα Αθλητικά Σωματεία Κ.Α.Ο.Σ.-ΣΙΡΙΣ 2021 (Μπάσκετ) και Γ.Σ. ΣΕΡΡΕΣ ’93 (Στίβος),...

Συνάντηση της Δημάρχου Σερρών με τα μέλη της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης...

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, με τους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης και αναψυχής, η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, υποδέχθηκε το πρωί της Τετάρτης 12...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Με επιτυχία η Δράση της ΠΚΜ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου REFOCUS

Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη (study visit) που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο  του έργου “Regional and Local Mobility...

Σερρών Θεολόγος:«Η αγία Ορθοδοξία μας αποτελεί ευλογία, προνόμιο, χάρισμα και κυρίως ευθύνη»

Πρώτη Κυριακή των Νηστειών της αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής, γνωστή ως της «Ορθοδοξίας», 9 Μαρτίου 2025, η κατά Σέρρας και Νιγρίτα συνεκλεκτή τίμησε ιεροπρεπώς...

Αυτοκτόνησε πρώην τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού

Στο πένθος βύθισε το σερβικό ποδόσφαιρο η είδηση της αυτοκτονίας του Ράντισα Ίλιτς. Ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας έβαλε τέλος στη ζωή του σε ηλικία 47 ετών. Ο αυτόχειρας Σέρβος είχε περάσει...

Συνέχισε να διαβάζεις