Μια καλοκαιρινή pizza με 3 βασικά υλικά για να γίνει caprese! Ντομάτες, φρέσκο βασιλικό και μοτσαρέλα!
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τις ντομάτες στα 4, ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε όλα τα υλικά του μπολ σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι και κρατάμε τους χυμούς σε ένα μπολ. Αυτή είναι η σάλτσα μας.
- Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200ο C στον αέρα.
- Στρώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ. με λαδόκολλα και απλώνουμε την έτοιμη ζύμη πίτσας.
- Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σάλτσα πάνω στη ζύμη της πίτσας ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
- Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια και τα απλώνουμε πάνω από τη σάλτσα.
- Διπλώνουμε τις άκρες του ζυμαριού προς τα μέσα ώστε να φτιάξουμε τον κόθρο.
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη της πίτσας.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Συστατικά
- 500 γρ. ντομάτες
- 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο + έξτρα για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 400 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας
- 100 γρ. μοτσαρέλα, σε μπάλα