28/02/2025
10 C
Serres

Ψωμάκια μπριός από πατάτα: Εύκολα, νόστιμα και μαλακά σαν αφρός

Τα ψωμάκια μπριός είναι ό,τι πρέπει για να φτιάξεις αφράτα σάντουιτς με φρέσκα υλικά.

Εμείς βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για ψωμάκια μπριός από πατάτα και πλέον έχεις έναν πολύ καλό λόγο για να φτιάξεις μπέργκερ στα παιδιά σου, αλλά και αφράτα σάντουιτς για το πρωινό σου.

Γίνονται πεντανόστιμα και είναι μαλακά σαν αφρός! Ο σεφ Γιώργος Τσούλης έχει την συνταγή για ψωμάκια μπριός από πατάτα και θέλεις μόνο 10 λεπτά για να τα προετοιμάσεις. Τα αφήνεις να φουσκώσουν για μια ώρα και ύστερα ψήνεις τα μπριός σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.

Αυτά τα αφράτα ψωμάκια από πατάτα θα σε τρελάνουν!

Διαβάσε τι χρειάζεσαι για να τα φτιάξεις:

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

400 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
300 γρ. αλεύρι, για ψωμιά
230 ml νερό, χλιαρό
165 γρ. πουρέ πατάτας
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο + extra, για το άλειμμα των ψωμιών
35 ml γάλα, χλιαρό
3 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
2 κ.γ. μαγιά, ξερή
1+¼ κ.γ. αλάτι
1 αυγό, medium

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γάλα, το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για 5 λεπτά.

Παράλληλα, στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε τα αλεύρια, το αλάτι, τον πουρέ, το αυγό, το βούτυρο, το μείγμα με τη μαγιά και ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα με το γάντζο για 5 λεπτά, μέχρι να προκύψει ένα λείο ζυμάρι.


Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

Έπειτα, μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο εργασίας μας, το κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαλάκια. Αμέσως μετά, τοποθετούμε το κάθε ζυμάρι σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους διότι θα φουσκώνουν, καλύπτουμε με μεμβράνη ή με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα ακόμα.

Ύστερα, ψήνουμε τα μπριός σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 20-25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αλείφουμε τα ψωμάκια με λιωμένο βούτυρο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Τιp: Ο πουρές πατάτας πρέπει να είναι κρύος για να μην ψηθεί το αυγό.

Δείτε επίσης


Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Πράξεις για την Μακεδονία: Καλλιέργεια της γης και κτηνοτροφία γίνονται όλο και πιο...

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ως Περιφερειακή Παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία», αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο της αγροτικής παραγωγής στην στρατηγικής σημασίας αγροδιατροφική επάρκεια του...

Το Πρόγραμμα του Μητροπολίτου κκ Θεολόγου απο την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης

Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης ἀνακοινώνονται τά ἑξῆς ἀναφορικῶς μέ τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας: - Τό Σάββατο 1 Μαρτίου, στίς 6:00...

Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος: Αύξηση στα τιμολόγια του νερού σε 11 κοινότητες του δήμου Σερρών

Μη νόμιμη χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ και δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος την αύξηση στα τιμολόγια του νερού για 11 κοινότητες του δήμου...

Έλενα Τούσκα: Να ενώσουμε τις φωνές μας για να υπάρξει πραγματική δικαίωση

«Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής 28 Φλεβάρη στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11:00 το πρωί που οργανώνουν εργατικά, επαγγελματικά,...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μαθήτριες και μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου ενημερώθηκαν για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Σερρών

To 19o Δημοτικό σχολείο Σερρών, επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου 2025, ο κοινωνικός λειτουργός – συντονιστής της δομής παροχής συσσιτίου του Δήμου...

Έφυγε ο Δημήτρης Κισσάς

Η ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΡΡΩΝ του ΚΚΕ με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του συντρόφου Δημήτρη Κισσά, από τη Νιγρίτα Σερρών.  Ο σύντροφός μας γεννήθηκε το 1947 στη Νιγρίτα,...

2 φοιτητές του ΠΑΜΑΚ πήραν την πρώτη θέση σε διαγωνισμό «Hackathon»

Την πρώτη θέση σε διαγωνισμό «Hackathon» κατέλαβαν δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, παρουσιάζοντας μια εφαρμογή η οποία, χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη, μπορεί να βοηθήσει τον...

Συνέχισε να διαβάζεις