Μπορεί το τηγανητό ψάρι να μην είναι και η πιο υγιεινή επιλογή, αλλά σίγουρα είναι πεντανόστιμη και αρκετά γρήγορη, οπότε συχνά μπαίνουμε στον πειρασμό.
Τι γίνεται, όμως, με την πολύ έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά του, που παραμένει για ώρες στην κουζίνα μας;
Κι όμως, βρήκαμε έναν τρόπο να την απομακρύνουμε και μάλιστα από την αρχή του τηγανίσματος, οπότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο δραστικό.
Σύμφωνα με ένα video στο Tik Tok, που σύντομα έγινε viral, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να βάλουμε ένα έξτρα κατσαρολάκι δίπλα στο τηγάνι με το ψάρι μας και να έχουμε το νου μας και σε αυτό.
Τι θα περιλαμβάνει το κατσαρολάκι; Κυρίως νερό που βράζει και κανέλα, όπως είδαμε στο βίντεο.

Αυτή η μυρωδιά του μπαχαρικού, που ήδη πολλοί από εμάς λατρεύουμε να μυρίζουμε στα εδέσματά μας, ήταν ο λόγος που δοκιμάσαμε κι εμείς αυτό το απλούστατο κόλπο.
Πιο συγκεκριμένα, η δημιουργός του λογαριασμού Bigg Mama (@citygirlthe3rd), μοιράστηκε μαζί μας το εξής μυστικό σε βήματα:
Πρώτα συγκεντρώνουμε τα υλικά μας
Η Bigg Mama συνιστά να χρησιμοποιήσουμε σκόνη κανέλας και εκχύλισμα βανίλιας μαζί. Εμείς, πάλι στη δοκιμή που κάναμε, προσθέσαμε και λίγα ξυλαράκια κανέλας, εκτός από σκόνη.
Κάποιος στα σχόλια ανέφερε ότι θα μπορούσε κανείς να προσθέσει λίγο χυμό λεμονιού στο μίγμα, οπότε εμείς πήραμε κι ένα λεμόνι.
Συνδυάζουμε και βράζουμε
Γεμίζουμε ως τη μέση με νερό ένα μικρό κατσαρολάκι. Υπάρχει λόγος που δεν γεμίζουμε πολύ το σκεύος μας, γιατί δεν θέλουμε αργότερα να μας χυθεί το μίγμα εκτός.
Προσθέτουμε μια γενναία δόση από σκόνη κανέλας (ή ολόκληρα ξυλαράκια -αν έχουμε) μια κουταλιά της σούπας εκχύλισμα κανέλας, τον χυμό ενός λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

Τηγανίζουμε το ψάρι
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε μέσα το ψάρι μας. Όσο τηγανίζεται το φαγητό μας θα πρέπει, παράλληλα, να ανακατεύουμε πού και πού και το μίγμα με την κανέλα, έτσι ώστε να μην παραβράσει.
Με αυτόν τον τρόπο, η ευωδιά της κανέλας θα καλύψει με το άρωμά της την άσχημη «ψαρίλα», τόσο κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, όσο και μετά το σερβίρισμά του.
Ταπείνωση της Παρί στο Νιούκαστλ, «διπλά» για Σίτι και «Μπάρτσα»