Γαλλική, λαχταριστή και τέλεια για το γιορτινό και όχι μόνο τραπέζι, η κις λορέν είναι αγαπημένη όλων.
Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα και 15 λεπτά
Συστατικά
Για τη ζύμη θα χρειαστείς:
270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
½ κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση θα χρειαστείς
8 φέτες μπέικον
1 κουτ. σούπας βούτυρο
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
4 αυγά
450 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Τρόπος Μαγειρέματος
Ρίχνεις σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και τα ζυμώνεις πολύ καλά
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και συνεχίζεις το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180° C
Βουτυρώνεις και αλευρώνεις το ταψί και στρώνεις τη ζύμη έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλάγια
Την τρυπάς με το πιρούνι και την ψήνεις για 15 – 20 λεπτά
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις ελάχιστη ποσότητα βουτύρου και ρίχνεις το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί
Ψιλοκόβεις το μπέικον και το απλώνεις στην τάρτα
Απλώνεις σε όλη την επιφάνεια το τυρί
Σε ένα μπολ χτυπάς ελαφρώς τα αυγά, προσθέτεις την κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύεις καλά με ένα μεγάλο κουτάλι
Ρίχνεις την μπεσαμέλ στην τάρτα και την ψήνεις για 40 περίπου λεπτά
Περιμένεις για λίγο να κρυώσει πριν την κόψεις και σερβίρεις.
Εύκολη πατατόσουπα με 3 υλικά -Βελούδινη και γευστική, θα ζεσταθεί το «μέσα σου»
Δήμος Βισαλτίας: Εκπαιδευτικές επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής