20/03/2025
3.6 C
Serres

Ρυζοκροκέτες με μυρωδικά και γέμιση μοτσαρέλα

Arancini λέγονται αυτές οι γεμιστές ρυζοκροκέτες, που σημαίνει πορτοκαλάκια στα ιταλικά.

Πράγματι, είναι αρκετά μεγάλες αυτές οι κροκέτες που αφού παναριστούν και τηγανιστούν αποκτούν υπέροχο πορτοκαλί χρώμα που τις κάνει να μοιάζουν με πορτοκαλάκια.

Συνολικός Χρόνος: 45′

Υλικά

Για τις ρυζοκροκέτες

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

2 κούπες μαγειρεμένο ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
1 αβγό
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο σκληρό πικάντικο τυρί
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
10 μικρά κυβάκια φρέσκια μοτσαρέλα

Για το πανάρισμα

αλεύρι
1 αβγό ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας γάλα για το πανάρισμα
τρίμματα ψίχας ψωμιού για το πανάρισμα
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Για τις κροκέτες: Βάζουμε σε ένα μπολ το ρύζι, το αβγό, την παρμεζάνα, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους και να γίνουν μια μάζα.

Βήμα 2

Πλάθουμε 10 μπαλάκια, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση, βάζουμε από ένα κομμάτι μοτσαρέλα και ξαναπλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα.


Βήμα 3

Πανάρουμε τις κροκέτες πρώτα με αλεύρι, τις βουτάμε στο μίγμα αβγού και μετά στα ψίχουλα του ψωμιού.

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι κροκέτες τραγανές και να πάρουν χρώμα.

Βήμα 5

Αφήνουμε τις κροκέτες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και σερβίρουμε μαζί με κάποια σάλτσα όπως σάλτσα από γλυκό κόκκινο κρασί.

Tips

  • Όσο πιο λίγα κομμάτια βάλουμε μέσα στο λάδι που τηγανίζουμε τόσο πιο καλό αποτέλεσμα θα έχουμε γιατί θα κρατάει το λάδι τη θερμοκρασία του και θα γίνουν τραγανές.
  • Επίσης αν βάλουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά θα είναι πιο εύκολο το πλάσιμο.

Χειμωνιάτικοι κεφτέδες λαχανικών με πικάντικη σος

Επιμελητήριο Σερρών: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Άρχισαν οι προετοιμασίες για την επετειακή SEREXPO 2025 – Πρώτη συνάντηση την Τετάρτη

10 χρόνια από τη «γέννησή» της συμπληρώνει φέτος η SEREXPO! Το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός του Νομού έρχεται φέτος επετειακό και πιο δυναμικό από ποτέ,...

ΥΠΕΡ-ΟΠΤΙΚΩΣ: Τελικά έχουμε ή όχι άδεια λειτουργίας

Γράφει ο Τάσος Χανλίογλου Πολύς λόγος τελευταία για το αν διαθέτει άδεια λειτουργίας ή όχι το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.  Αναρωτιούνται οι δημοσιογράφοι και καλά κάνουν. Όμως λίγο...

ΚΚΕ Σερρών: Η Διοίκηση του Δήμου Αμφίπολης σύρθηκε σε υπαναχώρηση

«ΣΚΑΣΜΟΣ ΟΙ ΡΗΤΟΡΕΣ, ΠΟΛΥ ΜΙΛΗΣΑΤΕ….ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ» αναφέρει με ανακοίνωση του το ΚΚΕ Σερρών για τη συζήτηση παραχώρησης έκτασης περίπου 1000 στρεμμάτων στη...

Μνημόνιο συνεργασίας για θέματα Γεωθερμίας & Υδρογεωλογίας μεταξύ ΕΑΓΜΕ – Δήμου Βισαλτίας

Την Τρίτη 11 Μαρτίου 2025 υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Βισαλτίας και της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) σε θέματα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης από υφυπουργός Ανάπτυξης

Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεκτή έγινε η παραίτηση του από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο...

Π.Ε Σερρών: Έκτακτη επιδείνωση του καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 6/17-03-2025), με ισχύ...

ΚΚΕ Σερρών: Η Διοίκηση του Δήμου Αμφίπολης σύρθηκε σε υπαναχώρηση

«ΣΚΑΣΜΟΣ ΟΙ ΡΗΤΟΡΕΣ, ΠΟΛΥ ΜΙΛΗΣΑΤΕ….ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ» αναφέρει με ανακοίνωση του το ΚΚΕ Σερρών για τη συζήτηση παραχώρησης έκτασης περίπου 1000 στρεμμάτων στη...

Συνέχισε να διαβάζεις