Ρολό σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού στο ψυγείο
Από τα πιο υπέροχα γλυκά! Ρολό με σοκολάτα και πραλίνα φουντουκιού! Πάμε να δούμε την συνταγή μαζί…
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή Πτι Μπερ
- 40 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
- 90 ml γάλα
- 30 ml σπορέλαιο
- 30 γρ. σκόνη κακάο
- 2 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ (ή χυμό πορτοκαλιού αν σερβίρετε σε παιδιά)
- 1 βαζάκι (όσο πάρει για άλειμμα) πραλίνα φουντουκιού επιλογής σας
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι σε μέγεθος »φακής». Μη τα πολτοποιήσετε σε σκόνη αλλά και μην αφήσετε και μεγάλα κομμάτια γιατί στη συνέχεια θα σας δυσκολέψουν στο»άνοιγμα» φύλλου.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την πραλίνα φουντουκιού, δηλαδή τη ζάχαρη, το γάλα, το σπορέλαιο, το κακάο και το ρούμι και τα ζυμώνουμε καλά για να κάνουμε το μείγμα ζύμης. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγουμε σε “φύλλο” πάχους 1 εκ. περίπου (όχι πολύ λεπτό). Αφαιρούμε με προσοχή τη λαδόκολλα της επιφάνειας και ισιάζουμε τη ζύμη, κόβοντας όση εξέχει, περιμετρικά στις άκρες του.
Μαλακώνουμε την πραλίνα φουντουκιού για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά απλώνουμε μια στρώση πάνω από το φύλλο ζύμης. Με τη βοήθεια της κάτω λαδόκολλας το τυλίγουμε σε ένα σχετικά σφιχτό ρολό, το βάζουμε για 1 τουλάχιστον ώρα στο ψυγείο και μετά το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
