Σαλάτα ελληνική σημαία από τον Άκη Πετρετζίκη
- 10′ Χρόνος Εκτέλεσης
- 4-6 Μερίδες
- 1Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε σε χοντρές λωρίδες πάχους (0,5-1 εκ.) τη φέτα.
- Σε μια ξύλινη επιφάνεια τοποθετούμε σε σειρά 8 ελιές και από κάτω τους, τοποθετούμε κολλητά λωρίδες φέτας τη μία δίπλα στην άλλη ώστε να σχηματίσουμε 2 παράλληλες σειρές.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε 5 σειρές από ελιές και 4 σειρές από φέτα.
- Για να δημιουργήσουμε τον σταυρό, ξεκινάμε από κάτω προς τα πάνω και βάζουμε αριστερά από τις γραμμές που φτιάξαμε 2 ακόμα ελιές δίπλα στις άλλες και από πάνω βάζουμε 1 μικρή λωρίδα φέτα που την έχουμε κόψει στις επιθυμητές διαστάσεις με ένα μαχαίρι.
- Από πάνω τοποθετούμε 2 ακόμη ελιές και πάλι μια μικρή λωρίδα φέτα.
- Πάνω από την τελευταία λωρίδα φέτα, βάζουμε μια πιο μεγάλη λωρίδα κάθετα να ακουμπάει στην άλλη φέτα και τοποθετούμε στη μέση της λωρίδας και στα πλάγια 2 κύβους φέτας έτσι ώστε να μοιάζει με σταυρό.
- Γεμίζουμε τα κενά που έμειναν με τις ελιές που έχουν περισσέψει.
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω, πασπαλίζουμε με τη φρέσκια ρίγανη και το πιπέρι.
- Σερβίρουμε με ψωμί.
Διαβάστε επίσης: