16/03/2025
18.2 C
Serres
16/03/2025
18.2 C
Serres

Πώς θα φτιάξετε σάλτσα ντομάτας για να έχετε όλο τον χρόνο

Ο Adam Bush παίρνει τις πιο ώριμες, τις ζουμερότερες μυρωδάτες ντομάτες της εποχής και φτιάχνει σάλτσα ντομάτας, που κλείνει σε βαζάκια, για να ευωδιάζουν οι συνταγές μας καλοκαίρι όλο τον χρόνο.

Χειροποίητη σάλτα ντομάτας σε βαζάκι
1 ώρα και 20΄|Εύκολο |Για 500γρ.

Υλικά
1,5 κιλό ντομάτες ώριμες
4 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα
2 κουτ. σούπας  ε.π. ελαιόλαδο
1 χούφτα φύλλα βασιλικού
ανθό αλατιού θαλασσινού

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Κόβουμε τις ντομάτες σε τέταρτα και αφαιρούμε τα σπόρια. Ρίχνουμε τη σάρκα της ντομάτας σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί μαζί με το σκόρδο.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατίζουμε ελαφρά. Ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι οι ντομάτες να ψηθούν και τα σκόρδα να μαλακώσουν. Όταν ψήνονται οι ντομάτες αποκτούν ακόμα πιο συμπυκνωμένο άρωμα.

Πολτοποιούμε τις ντομάτες με τον ψημένο πολτό από το εσωτερικό των σκόρδων και τα υπολείμματα από το ταψί. Προσθέτουμε τον βασιλικό αν θέλουμε.


Ακουμπάμε ένα ψιλό σουρωτήρι σε ένα μπολ και σουρώνουμε τη σάλτσα. Αποστειρώνουμε ένα βαζάκι των 500 γρ. (ή δύο των 250 γρ.,) αφού πρώτα το πλύνουμε με ζεστό νερό και σαπούνι. Κατόπιν το βάζουμε στον φούρνο στους 160°C στον αέρα για 10΄.

Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Γεμίζουμε το βαζάκι με τη σάλτσα ντομάτας μέχρι επάνω και σφραγίζουμε καλά με το καπάκι. Η πασάτα μας διατηρείται σε δροσερό σκιερό μέρος για 3 μήνες. Αν ανοιχτεί, διατηρείται στο ψυγείο για 1 μήνα.

Μερικά Μυστικά
1. Αφαιρούμε τους σπόρους: Είναι γεμάτοι νερό, οπότε αφαιρώντας τους θα έχουμε πιο πηχτή συμπυκνωμένη σάλτσα με υπέροχο άρωμα.


2. Σιγοψήνουμε τις ντομάτες: Η πασάτα δεν φτιάχνεται από ωμές ντομάτες. Όταν τις σιγοψήνουμε, τα σάκχαρά τους αρχίζουν να καραμελώνουν δίνοντας πιο γλυκό γευστικό αποτέλεσμα.

3. Τη σουρώνουμε: Έτσι αφαιρούμε τις φλούδες και η υφή της θα γίνει ακόμα πιο πλούσια και βελούδινη.

Συνταγή για gazpacho την παραδοσιακή Ισπανική κρύα σούπα

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Σερρών Θεολόγος: Ο Μητροπολίτης Άνθιμος υπήρξε εμβληματική εκκλησιαστική προσωπικότητα

Ιερό τρισάγιο, ενώπιον του σεπτού σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Θεσσαλονίκης κυρού Ανθίμου, ετέλεσε, την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και...

ΠΕ Σερρών: Συνάντηση Σπυρόπουλου με τον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Μπαθρέλο

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγο  Κωνσταντίνο Μπαθρέλο, υποδέχτηκε την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2025,  στο Γραφείο του, στο Διοικητήριο, ο...

Κώστας Τσιάρας: Το βαμβάκι παραμένει ο λευκός χρυσός

«Ανάσα» στους βαμβακοπαραγωγούς που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές δίνει η απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, σύμφωνα με την οποία θα...

Νέος πρόεδρος της ΚΕΕΕ ο Γιάννης Βουτσινάς

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιάννης Βουτσινάς εξελέγη νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας με 69 ψήφους υπέρ έναντι του πρόεδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Επίσκεψη του Συντονιστή Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Δήμο Σερρών

Το Δήμο Σερρών επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Υποστράτηγος Παναγιώτης Μπαθρέλος. Τον κ. Μπαθρέλο υποδέχθηκε...

Δήμος Σερρών: Απαγόρευση καύσης έως την Τρίτη 18 Μαρτίου λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Ο Δήμος Σερρών και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνουν τους δημότες, ότι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης ανακοινώθηκε η...

Πιάστηκαν στα «πράσα» – Η λεία τους ξεπέρασε τα 46.000 ευρώ σε χρυσαφικά και τιμαλφή

Χρυσαφικά και τιμαλφή που η αξία τους ξεπερνά τις 46.000 ευρώ ήταν η λεία της παράνομης δράσης τεσσάρων ανδρών μελών εγκληματικής ομάδας, σε περιοχές...

Συνέχισε να διαβάζεις