14/03/2025
13.1 C
Serres

Σεμιφρέντο σοκολάτας με σύκα και φουντούκια

Το καλοκαίρι θέλει δροσερά γλυκά και ένα σοκολατένιο σεμιφρέντο είναι ό,τι πρέπει για να γλυκαθείτε μετά την παραλία.

Συνολικός Χρόνος: 30′

Υλικά

Για το σεμιφρέντο

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

2/3 φλιτζανιού καφέ εσπρέσο (ρόφημα)
½ φλιτζάνι λικέρ
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
4 αποξηραμένα σύκα
5 αβγά
1½ φλιτζάνι γάλα
1 λοβό βανίλιας (μόνο τους σπόρους)
220γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
120γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροκομμένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Για το σεμιφρέντο: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το εσπρέσο, το λικέρ, το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσουν για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.


Προσθέτετε τα σύκα κομμένα στη μέση και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Βάζετε τα σύκα στο ψυγείο μαζί με το σιρόπι για να κρυώσουν.

Βήμα 2

Χτυπάτε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, ενώ συγχρόνως ζεσταίνετε το γάλα με τη βανίλια σε μια κατσαρόλα.

Ρίχνετε κουταλιές από το ζεστό γάλα μέσα στα αβγά, για να πάρουν θερμοκρασία και στη συνέχεια ρίχνετε όλο το μίγμα των αβγών μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα και τα αφήνετε να βράσουν για 4 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα.


Βήμα 3

Κατεβάζετε από τη φωτιά και αδειάζετε το μίγμα αμέσως σε ένα μπολ και το ακουμπάτε σε ένα μεγαλύτερο μπολ με πάγο (κρύο μπεν μαρί).

Βήμα 4

Μόλις πέσει η θερμοκρασία από την κρέμα ρίχνετε τη σοκολάτα, ανακατεύετε καλά να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα και στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τα φουντούκια, τα σύκα ψιλοκομμένα χωρίς το σιρόπι και ανακατεύετε με πολύ απαλές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 5

Αδειάζετε το μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, καλυμμένη εσωτερικά με μεμβράνη, και φυλάτε στο ψυγείο για 6 ώρες, μέχρι να παγώσει το σεμιφρέντο.

Σερβίρετε το σεμιφρέντο σε φέτες περιχυμένο με λίγο σιρόπι από τα σύκα.

Tips

Μπορείτε να βάλετε όποιο λικέρ θέλετε, όπως επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε τα σύκα με χουρμάδες, που θέλουν οπωσδήποτε μαγείρεμα όπως τα σύκα για να μαλακώσουν.

Ρολό μαρέγκας με φρούτα του δάσους

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Μιχάλης Κατρίνης και Δημήτρης Μάντζος ζητούν απαντήσεις για το φιάσκο της αποστολής των...

Σοβαρά ερωτήματα για την τραγική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη το 2023 θέτουν οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του...

Σέρρες: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στις Σέρρες για την εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου ΚΥΡΙΑΚΗ   23  ΜΑΡΤΙΟΥ 2025                                 - Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από  την...

Γιάννης Μανιάτης: Να προστατεύσετε το καλώδιο Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ

Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) καθ. Γιάννης Μανιάτης, κατέθεσε γραπτή Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,...

ΠΕΔΚΜ: Συλλυπητήρια για την εκδημία του κυρού Ανθίμου

Τη βαθιά θλίψη της για την εκδημία του Μακαριστού π. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρού Ανθίμου εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), τονίζοντας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Νότης Μαριάς: Ελλάδα και Κύπρος άνοιξαν την Κερκόπορτα για είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Άμυνα

Γράφει ο Νότης Μαριάς* Την ώρα που Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης πανηγυρίζουν για τις αποφάσεις του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συνήλθε στις 6/3/2025 στις Βρυξέλλες με...

Δήμος Σιντικής: Παραιτήθηκε ο Στάθης Ζαπρίδης – Δεκτή η παραίτηση απο το Δήμαρχο

Την παραίτηση του υπέβαλε o Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Στάθης Ζαπρίδης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν απο την ανάρτηση του το βράδυ της Τρίτης ,μέσω social...

Δήμος Σερρών: Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή αύριο 11 Μαρτίου

Αύριο Τρίτη 11 του μηνός Μαρτίου 2025 και ώρα  12:05 μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί η 10η  Τακτική  Μεικτή Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, δια ζώσης και...

Συνέχισε να διαβάζεις