Παράλληλα ένα υψηλό γαστρονομικό επίπεδο, αλλά και ευφάνταστες δημιουργίες με την συμμετοχή εκατοντάδων Σερραίων, συνέθεσαν το σκηνικό στον Διαγωνισμό Γαστρονομίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της SEREXPO 2024.

Δεκάδες πολιτιστικοί και άλλοι σύλλογοι από όλο το Νομό, συμμετείχαν και φέτος στη διοργάνωση και παρουσίασαν στους διακεκριμένους chefs πιάτα με βασικό υλικό τον παραδοσιακό ακανέ αλλά και το μανιτάρι!

Υπεύθυνος κριτής ήταν ο Executive Chef και Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας, Στυλιανός Δίγκας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς, ευχαρίστησε θερμά τους Συλλόγους για τη συμμετοχή τους, τονίζοντας πως η παρουσία τους στη SEREXPO είναι πάντα ιδιαίτερα σημαντική.

Μετά από “σκληρή μάχη” το αποτέλεσμα κρίθηκε στη λεπτομέρεια και οι Σύλλογοι που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις ήταν:
Στη συνταγή με ακανέ: 1ο βραβείο Θρακική Εστία Ν.Σερρών, 2ο βραβείο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πεθελινου και 3ο βραβείο ο Πολιτιστικός και εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Καμήλας

Όσο για την συνταγή με μανιτάρι το 1ο βραβείο πήρε ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Πεπονιάς, το 2ο βραβείο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών και Φίλων Ν.Σουλίου και το 3ο βραβείο πήρε το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Εργαστήρι των Χρωμάτων
Και του χρόνου με υγεία!
«ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»: Στηρίζουμε την ΓΙΟΡΤΗ ΡΥΖΙΟΥ στον Προβατά