Παραδοσιακά γαστρονομικά πιάτα με τη σφραγίδα ποιότητας των προϊόντων της
μακεδονικής γης και με καινοτόμες βρώσιμες συσκευασίες ετοιμάζονται να
κατακτήσουν την ελληνική αγορά.
Οι επιστημονικοί φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τα Παραδοσιακά γαστρονομικά προϊόνταθα βοηθήσουν την
εταιρεία σε όλα τα στάδια, από την παραγωγή μέχρι την προώθηση και την τελική
διάθεση του προϊόντος.
«Το πρόγραμμα θα βοηθήσει την εταιρεία να ενισχύσει την
εξωστρέφειά της και να αναπτύξει επιπλέον κανάλια μάρκετινγκ, για την προώθηση
των γαστρονομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.
Αυτό θα το πετύχει μέσα από
την παραγωγή αυτών των παραδοσιακών έτοιμων εδεσμάτων, τον σχεδιασμό και
την παροχή εξειδικευμένης διαχείρισης logistics και μάρκετινγκ, η οποία θα γίνει
από το Εργαστήριο Στατιστικής του ΑΠΘ και θα βοηθήσει την επιχείρηση να
καθορίσει με σαφήνεια τις αγορές και τις ανάγκες και προτιμήσεις των
καταναλωτών,
τον τύπο των προϊόντων που θα παράγονται, το στιλ και τη
συσκευασία των προϊόντων, τους τρόπους μεταφοράς και αποθήκευσης που
διασφαλίζουν τη διατήρηση των συστατικών και την ασφάλεια τόσο των πρώτων
υλών, όσο και των τελικών προϊόντων, τις βέλτιστες διαδικασίες διανομής και τις
πρακτικές ανταλλαγής πληροφοριών, για μία αποτελεσματική λειτουργία της
εφοδιαστικής αλυσίδας», είπε ο κ. Σαμούρης.
Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η ανάπτυξη ενός σήματος ποιότητας που
ταυτόχρονα θα προσδιορίζει την προέλευση των προϊόντων, συμβάλλοντας στην
αναγνωρισιμότητά τους.
Όπως ανέφερε ο κ. Σαμούρης, μέχρι σήμερα έχουν συλλεγεί από την ομάδα έργου
περίπου 70 συνταγές, εκ των οποίων έχουν επιλεγεί 40, ενώ 35 έχουν
παρασκευαστεί από τον σεφ Γιώργο Παλησίδη κι έχουν παρουσιαστεί σε
γευσιγνωσία.
Επτά από αυτές τις συνταγές θα επιλεγούν και θα δοθούν στην εταιρεία για
παραγωγή, ενώ ένα από τα προϊόντα θα πιστοποιηθεί ως Ειδική Παραδοσιακή Ιδιότυπη Συνταγή (ΕΠΙΠ), ώστε να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη προστιθέμενη
αξία.
Εμείς γιατί απέχουμε από το πρόγραμμα;
Ή μήπως ετοιμάζεται κάτι …καλύτερο;
Γιατί από νοστιμιά σε προϊόντα σε καμία περίπτωση δεν υπολειπόμαστε…