Βασίλης Τερζής: “Μην είν’ οι κάμποι, μην είναι τ’ άσπαρτα ψηλά βουνά;”
Από την πλευρά του ο Βασίλης Τερζής αφού επισημαίνει την αύξηση των κρουσμάτων και την πιθανή αν όχι βέβαιη την ραγδαία εξάπλωσή τους τις επόμενες ημέρες αναρωτιέται αν φταίει η Δημοτική Αρχή ή αν φταίει η Αντιπεριφέρεια;
Λες και διαβάζω απόσπασμα από το άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη με τίτλο “Τις πταίει;»
Τόσο μακρυά μας πήγε…
Και ο ίδιος ως νέος Τρικούπης, και ως φιλόδοξος Έλληνας πολιτικός με προοδευτικές ιδέες , κοσμογυρισμένος για την εποχή του, καθώς το όνομα του έγινε συνώνυμο με αυτό του εκσυγχρονισμού και της χρεοκοπίας, αναζητούσε διακαώς τα πραγματικά προβλήματα που ταλάνιζαν το μικρό ελληνικό βασίλειο αφήνοντας το αλυσοδεμένο στα κακέκτυπα του Οθωμανικού παρελθόντος.
Και καταλήγει:
«Όλοι κάτι έχουμε να πούμε και με ευκολία να επιρρίψουμε ευθύνες και ολιγωρίες. Αυτό όμως δεν είναι το ζητούμενο τώρα, ίσως να μην είναι και για μετά. Εδώ δε χωράει αντιπολιτευτικός λόγος. Τώρα που τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα και είναι μόνο η αρχή, γιατί ο Χειμώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος από πολλές απόψεις.
Τώρα χρειάζεται αυτοκριτική, εγρήγορση, υπευθυνότητα, σοβαρότητα, πειθαρχεία, άμεσες αποφάσεις και πλήρης εφαρμογή τους, ακόμη και αν είναι σκληρές και δύσκολες.
Πάνω από όλα όμως χρειάζεται ΕΝΟΤΗΤΑ.
Θα είναι επίπονος ο αγώνας και δεν περισσεύει κανείς. Κάποιοι έχουν επιλεγεί και θεσμικά οριστεί να είναι μπροστά, οι υπόλοιποι οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους.
Αυτό που βιώνουμε πρέπει να μείνει έξω από την πολιτική και όταν θα μπορέσουμε νικητές να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον, θα ξέρουμε πως αυτόν τον αγώνα τον δώσαμε όλοι και για αυτό βγήκαμε νικητές, αναφέρει ο Βασίλης Τερζής.
Θα συμφωνήσω μόνο πως ο χειμώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος και πως όταν θα μπορέσουμε να βγούμε νικητές να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον, θα ξέρουμε πως αυτόν τον αγώνα τον δώσαμε όλοι και για αυτό βγήκαμε νικητές….
Αλλά η σπέκουλα ….σπέκουλα
Βρε Βασίλη μην είν’ οι κάμποι;
Μην είναι τ’ άσπαρτα ψηλά βουνά;
Μην είναι ο ήλιος της, που χρυσολάμπει;
Μην είναι τ’ άστρα της τα ….φωτεινά;