Εισηγήσεις για επίσπευση της προσφυγής στις κάλπες, τον Μάρτιο ή ακόμα και τον Φεβρουάριο, δέχεται ο Πρωθυπουργός, έπειτα από το πρώτο κύμα δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τις ανακοινώσεις για μη περικοπή των συντάξεων.
Το μεγάλο πρόβλημα όμως δεν το έχουν μόνο τα μεγάλα κόμματα, αλλά και τα μικρά που από ότι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, δύσκολα θα μπούνε στην βουλή
Για αυτό και ετοιμάζονται δύο μεγάλοι συνασπισμοί.
Έναν μεγάλο συνασπισμό στα δεξιά της Δεξιάς φιλοδοξούν να κάνουν ενόψει των εκλογών τέσσερα πρόσωπα του χώρου, τα οποία ηγούνται χωριστών κομμάτων σήμερα.
Ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είμαστε φασίστες, ούτε πατριδοκάπηλοι» και τονίζοντας πως «η χώρα χρειάζεται ηγέτη», ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος ανακοίνωσε την κομματική συμμαχία του με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τον Κυριάκο Βελόπουλο και τον Φαήλο Κρανιδιώτη.
«Ο Καρατζαφέρης, ο Βελόπουλος, ο Κρανιδιώτης και η αφεντιά μου», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη συνεργασία και ζήτησε να γίνουν δημοσκοπήσεις τον Φεβρουάριο, «για να δούμε πού πάμε», εννοώντας τα ποσοστά αλλά και τον επικεφαλής του νέου συνασπισμού.
Όπως ο ίδιος εκτιμά, το ποσοστό της συνεργασίας, «χωρίς το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, είναι περίπου στο 12%».
Τέλος, είπε πως «αν η δημοσκόπηση δίνει Φαήλο ή Βελόπουλο» για τη θέση του ηγέτη, «θα κάνουμε όλοι πίσω».
Άλλωστε μπρος στα κάλλη τι είναι ο …πόνος;
Έναν ακόμα συνασπισμό στα δεξιά του ΚΚΕ και αριστερά από το ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει και ο Λαφαζάνης, μαζί με την Κωνσταντοπούλου και την ΑΝΤΑΡΣΙΑ, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που το …σκέφτονται να συμμετέχουν μιας και βλέπουν πως δύσκολα θα μπούνε στην Βουλή.
Εξαίρεση αποτελούν το Ποτάμι, ο Λεβέντης και ο Καμμένος.
Ο μεν Θεοδωράκης θέλει να είναι αρχηγός, όπως και ο Λεβέντης, ενώ τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ δεν τους θέλει ούτε η …μάνα τους!
Γιατί τα λέω όλα αυτά;
Για να ξέρετε και που θα πάνε και οι δικές μας έδρες…
Ιδιαίτερα στις …ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΈΣ!
Το πιάσατε το …υπονοούμενο;