27/02/2025
7.6 C
Serres

Ανάπτυξη ενός σήματος ποιότητας Για να προωθηθούν τα Μακεδονικά γαστρονομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας


Παραδοσιακά γαστρονομικά πιάτα με τη σφραγίδα ποιότητας των προϊόντων της
μακεδονικής γης
και με καινοτόμες βρώσιμες συσκευασίες ετοιμάζονται να
κατακτήσουν την ελληνική αγορά.

Οι επιστημονικοί φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τα Παραδοσιακά γαστρονομικά προϊόνταθα βοηθήσουν την
εταιρεία σε όλα τα στάδια, από την παραγωγή μέχρι την προώθηση και την τελική
διάθεση του προϊόντος.

«Το πρόγραμμα θα βοηθήσει την εταιρεία να ενισχύσει την
εξωστρέφειά της και να αναπτύξει επιπλέον κανάλια μάρκετινγκ, για την προώθηση
των γαστρονομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Αυτό θα το πετύχει μέσα από
την παραγωγή αυτών των παραδοσιακών έτοιμων εδεσμάτων, τον σχεδιασμό και
την παροχή εξειδικευμένης διαχείρισης logistics και μάρκετινγκ, η οποία θα γίνει
από το Εργαστήριο Στατιστικής του ΑΠΘ και θα βοηθήσει την επιχείρηση να
καθορίσει με σαφήνεια τις αγορές και τις ανάγκες και προτιμήσεις των
καταναλωτών,

τον τύπο των προϊόντων που θα παράγονται, το στιλ και τη
συσκευασία των προϊόντων
, τους τρόπους μεταφοράς και αποθήκευσης που
διασφαλίζουν τη διατήρηση των συστατικών και την ασφάλεια τόσο των πρώτων
υλών, όσο και των τελικών προϊόντων, τις βέλτιστες διαδικασίες διανομής και τις
πρακτικές ανταλλαγής πληροφοριών, για μία αποτελεσματική λειτουργία της
εφοδιαστικής αλυσίδας», είπε ο κ. Σαμούρης.


Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η ανάπτυξη ενός σήματος ποιότητας που
ταυτόχρονα θα προσδιορίζει την προέλευση των προϊόντων, συμβάλλοντας στην
αναγνωρισιμότητά τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαμούρης, μέχρι σήμερα έχουν συλλεγεί από την ομάδα έργου
περίπου 70 συνταγές, εκ των οποίων έχουν επιλεγεί 40, ενώ 35 έχουν
παρασκευαστεί από τον σεφ Γιώργο Παλησίδη κι έχουν παρουσιαστεί σε
γευσιγνωσία.

Επτά από αυτές τις συνταγές θα επιλεγούν και θα δοθούν στην εταιρεία για
παραγωγή, ενώ ένα από τα προϊόντα θα πιστοποιηθεί ως Ειδική Παραδοσιακή Ιδιότυπη Συνταγή (ΕΠΙΠ), ώστε να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη προστιθέμενη
αξία.

Εμείς γιατί απέχουμε από το πρόγραμμα;
Ή μήπως ετοιμάζεται κάτι …καλύτερο;


Γιατί από νοστιμιά σε προϊόντα σε καμία περίπτωση δεν υπολειπόμαστε…

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αυξάνονται τα αδέσποτα στις Σέρρες – Δάγκωσαν τον Βασίλη Χρυσανθίδη!

Ο Δινάκης δεν ξέρω αν ήταν καλός ή κακός Αντιδήμαρχος, αλλά είναι σίγουρο πως έβαλε τάξη τόσο στο Κυνοκομείο, όσο και στις πλατείες όλης...

ΑΦΟΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ: Το 2025 ξεκίνησε και φέτος με πολλά χαμόγελα

Στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, η νέα χρονιά ξεκίνησε και φέτος με χαμόγελα, ενθουσιασμό και πολύτιμες στιγμές! Σε μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα, η ΑΦΟΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ...

Πρόεδρος η κ. Θεοδωρίδου Αργυρούλα στο Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses όπως αυτό προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου...

Στην τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων σε αίθουσα του Δημοτικού Κτιρίου (στην Εθν. Αντίστασης 34). Στη Γ.Σ. έγινε...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Κέλυ Βαλταδώρου: Γιατί «έχει αφεθεί στην μοίρα του» το Λιμάνι της Αμφίπολης;

Το ζήτημα της αποκατάστασης, εξυγχρονισμού, ανάδειξης και εν τέλει εκμετάλλευσης του Λιμανιού της Αμφίπολης, επ ωφελεία, όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και...

“‘Εφυγε” ο Χαράλαμπος Κουρτίδης

Ο Χαράλαμπος Κουρτίδης, ο εμβληματικός Πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της εταιρίας ΝΕΚΤΑΡ της οικογένειας Κουρτίδη την δεκαετία του '80 και του '90, έφυγε από...

Σύμφωνα με την Δήμαρχο κ. Μητλιάγκα καμιά πρόοδος στο παλιό κολυμβητήριο

Για το κολυμβητήριο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων η κ. Μητλιάγκα μας είπε πως θα ανοίξει όταν θα είναι ασφαλές για τους χρήστες του! Το...

Συνέχισε να διαβάζεις