Στην αλμυρή τους εκδοχή τα cheesecake είναι εντυπωσιακά και σερβίρονται ως εξαιρετικό ορεκτικό.
Συνολικός Χρόνος: 1:10′
Υλικά
200γρ. παξιμαδάκι κρητικό με ρίγανη
3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
50γρ. βούτυρο λιωμένο
250γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
250γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
3 αβγά
3-4 κλαράκια μαντζουράνας (τα φυλλαράκια)
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
300γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
μερικές ελιές
φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
Διαδικασία
Βήμα 1
Σπάτε τα παξιμάδια σε κομμάτια και τα τρίβετε στο μπλέντερ σε δόσεις να γίνουν σκόνη. Ανακατεύετε το τρίμμα του παξιμαδιού με το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο για να πάρετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώνετε με αυτό τη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε τα λιωμένα τυριά σε ένα μπολ με σύρμα, προσθέτετε το γιαούρτι, τα αβγά, ανάλογο αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού και τη μαντζουράνα. Χτυπάτε να γίνει ομοιογενές το μίγμα.
Βήμα 3
Αδειάζετε το μίγμα πάνω από τη βάση με το παξιμάδι και ψήνετε το cheesecake για 50 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα περιμετρικά.
Βήμα 4
Αφήνετε το cheesecake να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί καλά πριν το ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Σερβίρετε στολίζοντας με ντοματίνια, ελίτσες και φυλλαράκια ρίγανης.
Εύκολη τυλιχτή πίτσα με τορτίγιες, έτοιμη σε 20′ στη φριτέζα αέρος
Από σήμερα αύξηση των διοδίων για Θεσσαλονίκη: 1,9 τα διόδια στο … Στρυμονικό