19/03/2025
1.5 C
Serres

Καρμπονάρα με πράσο

Φτιάχνουμε καρμπονάρα με τον αυθεντικό ιταλικό τρόπο, βάζοντας στα συστατικά της και λίγο πράσο για έξτρα γεύση.

Συνολικός Χρόνος: 30′

Υλικά

Μερίδες: 2

80 γρ. πανσέτα χοιρινή (αλλαντικό) ή γκουαντσιάλε
1 µεγάλο κύβο βούτυρο ανάλατο
2 πράσα κοµµένα κατά µήκος στη µέση, ψιλοκοµµένα
200 γρ. σπαγγέτι
3 κρόκους αυγών
80 γρ. παρµεζάνα, ψιλοτριµµένη
2 κουτ. γλυκού µαύρο πιπέρι, φρεσκοτριµµένο
αλάτι

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρουμε την πανσέτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή.

Μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε για 5΄-10΄ ή μέχρι να γίνει τραγανή. Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας με τρυπητή κουτάλα.


Βήμα 2

Προσθέτουμε το βούτυρο και τα πράσα στο τηγάνι μαζί με μια πρέζα αλάτι, κατόπιν ρυθμίζουμε τη φωτιά στο μέτρια προς χαμηλό και σιγομαγειρεύουμε για 15΄-20΄ μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.

Προσθέτουμε ξανά την πανσέτα στο σκεύος και σιγομαγειρεύουμε.

Βήμα 3

Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία.


Βήμα 4

Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με την παρμεζάνα και το πιπέρι.

Μόλις τα ζυμαρικά είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά 2 κουτ. σούπας από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά και χτυπάμε καλά.

Βήμα 5

Με τσιμπίδα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα πράσα και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά.

Ρίχνουμε το μείγμα του αυγού στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο επιπλέον από το νερό που έβρασαν για να αραιώσει λίγο η καρμπονάρα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2΄-3΄ ή μέχρι τα ζυμαρικά να αποκτήσουν μια πιο κρεμώδη υφή και να μαγειρευτεί το αυγό. Μοιράζουμε σε δύο πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.

Γίδα βραστή με τραχανά

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην έκθεση “FOOD EXPO 2024

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Πέτρος Αγγελίδης: Να συναντηθούμε σε δημόσιο διάλογο για τα led

Σχετικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν με ημερομηνία 18 - 03 - 2025 οι  “Ενεργοί πολίτες”, ως απάντηση στο δελτίο τύπου που εξέδωσα,...

Σερρών Θεολόγος: Τα ‘’Άχραντα Πάθη’’ του Κυρίου μας, πηγή ευλογίας, χάριτος, παρακλήσεως και...

Η κατά Σέρρας και Νιγρίτα Εκκλησία, ποιμαντικώς αποβλέπουσα στον αγιασμό, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση των πιστών και μάλιστα κατά την ψυχοσωτήριο αυτήν περίοδο...

Σάκης Αρναούτογλου: Η Ευρώπη απέναντι στα bots που απειλούν τη Δημοκρατία

Η Ευρωπαία Επίτροπος και Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Henna Virkkunen, απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σάκη Αρναούτογλου, κρούει τον κώδωνα για τη σοβαρότητα της...

Γιώργος Αυτιάς: 5 προτάσεις για αύξηση κονδυλίων στην Ελλάδα

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, κατέθεσε πέντε τροπολογίες  στην έκθεση του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2026. Οι προτάσεις αυτές στοχεύουν στην...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

ΥΦΥΠΕΞ Χατζηβασιλείου: Για 100 χρόνια η ΟΕΒΕΣΣ αποτελεί τη φωνή του Σερραίου επαγγελματία

«Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, τον Ιούλιο του 1925, έως σήμερα, η Ομοσπονδία πρωτοστατεί στην οικονομική ζωή του τόπου. Με ουσιαστικές παρεμβάσεις...

Η ΠΕΔΚΜ στην Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας «Forward Green» – Οι δήμοι στηρίζουν την «πράσινη ανάπτυξη»

Στη Διεθνή Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας «Forward Green» που φιλοξενείται στο Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-Helexpo) συμμετέχει η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ),...

Στρατηγική ενίσχυση των Διεθνών Σχέσεων της ΕΣΕΕ για ισχυρότερη παρουσία στην Ευρώπη

Η ΕΣΕΕ ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την αναβάθμιση και τη συστηματικοποίηση των παρεμβάσεων της στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης...

Συνέχισε να διαβάζεις