21/03/2025
15.4 C
Serres
21/03/2025
15.4 C
Serres

Εύκολη συνταγή για λαγάνα -Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας

Καθαρά Δευτέρα χωρίς να φάμε λαγάνα δεν γίνεται.

Ταραμάς, χαλβάς, παραδοσιακή λαγάνα και χταποδάκι. Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και το έθιμο θέλει να πετάξουμε χαρταετό και να φάμε με φίλους και την οικογένεια.

Την Καθαρά Δευτέρα απολαμβάνουμε νόστιμα νηστίσιμα πιάτα και οι επιλογές είναι πολλές και πάνω απ’ όλα νόστιμες και εκλεκτές.

Τα θαλασσινά, τα όσπρια και οι αλοιφές συνοδεύουν τέλεια τη λαγάνα και συνθέτουν όλα μαζί το πιο γευστικό τραπέζι του χρόνου.

Το ελληνικό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας είναι πλούσιο σε γευστικά εδέσματα και μια καλή αφορμή να δούμε φίλους μας και να ξεκουραστούμε.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Εμείς βρήκαμε μια εύκολη συνταγή για λαχταριστή λαγάνα ώστε να την απολαύσεις με την οικογένειά σου και τους φίλους σου και να είναι φτιαγμένη από σένα.

Φτιάξε την πιο εύκολη λαγάνα στην κουζίνα σου

Η food blogger Μαριλού Παντάκη, κατά κόρον Madame Ginger, αποκάλυψε την συνταγή για λαγάνα στο Instagram που θ΄ απογειώσει το σαρακοστιανό σου τραπέζι.

Υλικά για τις λαγάνες

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. αλεύρι σκληρό
2 κ.γ. αλάτι
16 γρ. ξηρή μαγιά
450 ml χλιαρό νερό
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο & έξτρα για το μπολ


Υλικά για το άλειμμα

3 κ.σ. νερό
1/2 κ.γ. ζάχαρη
ωμό σουσάμι

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δύο άλευρα με το αλάτι. Σε άλλο μικρότερο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό μαζί με λίγο από το μείγμα των δύο αλεύρων. Αφήνουμε για 10 λεπτά να τραφεί η μαγιά.

Προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα άλευρα (σε λακουβίτσα που θα κάνουμε στο κέντρο τους).


Ζυμώνουμε καλά για 10 λεπτά μέχρι να σχηματίσουμε ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε ισομεγέθεις 4 μπάλες.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο το μεγάλο μπολ που φτιάξαμε τη ζύμη, τοποθετούμε μέσα τις μπάλες ζυμαριού, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε σε ζεστό σημείο της κουζίνας για 30-40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει.

Μεταφέρουμε και πάλι τις ζύμες σε καθαρή επιφάνεια, τις ζυμώνουμε λίγο και τις ανοίγουμε με πλάστη σε σχήμα λαγάνας, πολύ λεπτές.

Τις τοποθετούμε σε ταψιά φούρνου περασμένα με λαδόκολλα, τις καλύπτουμε με πετσέτες φούρνου και τις αφήνουμε και πάλι σε ζεστό σημείο να ξεκουραστούν για 20 λεπτά.

Κάνουμε τρυπούλες με τα δάχτυλά μας σε όλη την επιφάνειά τους. Για το άλειμμα, ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και τις περνάμε με πινέλο.

Πασπαλίζουμε με ωμό σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε τις λαγάνες να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνουμε.

Συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά -Τα μυστικά για να βγουν μαλακά μέσα και τραγανά απ’ έξω

Αυγενάκης – FOOD EXPO: Να ανοίξει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση καλλιεργειών

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αψιμαχία μεταξύ Γάτσιου και Δρίγκα για το θέμα των LED

Προχθες πάντως και για πρώτη φορά μετά την ψήφισή του  η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κάλεσε τους συμβούλους να σεβαστούν τους κανονισμούς, ακόμη και αν διαφωνούν...

Συμμαχία Σερραίων: Να υποβάλει ο Αποστολίδης γραπτή δεσμευτική προσφορά

Προτείνουμε να ζητήσει η Δημοτική αρχή από τον κ. Αποστολίδη να υποβάλει γραπτή δεσμευτική προσφορά με πλήρη κοστολόγηση και τεχνικές προδιαγραφές για τη δωρεά...

Μπάμπης Τσαβδάρογλου – led: Προσπαθούμε να βγάλουμε τον δωρητή ή τρελό ή απατεώνα;

Ένα από τα αμέτρητα ελαττώματα μου είναι ότι τα τελευταία 15 χρόνια παρακολουθώ Δημοτικά Συμβούλια  Το χθεσινό παράδοξο δεν το έχω ξανασυναντήσει! Έρχεται ο επιχειρηματίας και...

Σε αναστολή καθηκόντων ο νυχτοφύλακας του Υπουργείου Πολιτισμού

Εδώ γίνονται πράγματα και θάματα στην περιοχή και δεν ιδρώνει καν το αυτί του δημάρχου. Ο Φραστανλής δεν έκανε καν πρόταση για την αγροτική...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Eπιμελητήριο Σερρών: Εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων για το “επιχειρείν”

Έναν εποικοδομητικό διάλογο με ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών σχετικά με το επιχειρείν, είχαν για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς...

Η ΠΕΔΚΜ στην Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας «Forward Green» – Οι δήμοι στηρίζουν την «πράσινη ανάπτυξη»

Στη Διεθνή Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας «Forward Green» που φιλοξενείται στο Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-Helexpo) συμμετέχει η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ),...

Άννα Στρατινάκη: Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, δηλώνει παρών

Επ’ αφορμή της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή (15 Μαρτίου) η Συνήγορος του Καταναλωτή, κ. Άννα Στρατινάκη προέβη στην ακόλουθη δήλωση: Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας...

Συνέχισε να διαβάζεις