01/03/2025
8.1 C
Serres

Μπισκοτογλυκό με παγωτό, φουντούκια και κράκερ

Ένας κορμός κατάψυξης με έτοιμο παγωτό της επιλογής σας, υπέροχη γεύση φουντουκιού και βερίκοκου και κρατσανιστή υφή από τα κράκερ.

Συνολικός Χρόνος: 12 ώρες και 40′

Υλικά

Κομμάτια: 12

1/4 κούπας φουντούκια
350 ml (1+1/4 κούπας) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κουτ. γλυκού άχνη ζάχαρη
2/3 κούπας μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο
1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
30 τμχ. cream crackers (ή άλλα κράκερ με μεγάλο μέγεθος)
1 λίτρο παγωτό salted caramel ή pralines and cream ή παρφέ βανίλια με ξηρούς καρπούς

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε το μπισκοτογλυκό με παγωτό, φουντούκια και κράκερ αρχικά καλύπτουμε με μεμβράνη μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα κέικ, αφήνοντάς τις άκρες της να κρέμονται προς τα έξω. Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη.

Ψήνουμε τα φουντούκια στους 160°C για 10 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια.


Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.

Χτυπάμε τη μαρμελάδα στο μπλέντερ, για να τη μαλακώσουμε και να διαλύσουμε τυχόν κομμάτια φρούτου. Την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και την ανακατεύουμε με τη μισή από τη σαντιγί.

Στην υπόλοιπη σαντιγί βάζουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε τη μισή σαντιγί με γεύση βανίλια στη φόρμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.

Από πάνω βάζουμε μία στρώση κράκερ (τα κόβουμε να χωράνε ακριβώς και να μη μένουν κενά).


Απλώνουμε έπειτα τη μισή σαντιγί με τη μαρμελάδα και από πάνω άλλη μία στρώση κράκερ.
Βάζουμε κουταλιές από το παγωτό (το αφήνουμε να μαλακώσει ώστε να απλώνεται) πάνω από τα κράκερ και το απλώνουμε προσεκτικά. Στρώνουμε μια τρίτη στρώση κράκερ και την υπόλοιπη σαντιγί με μαρμελάδα.

Τελειώνουμε με μια τέταρτη στρώση από κράκερ και την υπόλοιπη σαντιγί βανίλιας (μη σας νοιάζει αν οι στρώσεις βγουν λίγο πάνω από τη φόρμα).

Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και καταψύχουμε για 1 βράδυ.
Ξεφορμάρουμε τραβώντας τη μεμβράνη και κόβουμε σε κομμάτια.

Το μπισκοτογλυκό με παγωτό, φουντούκια και κράκερ διατηρείται στην κατάψυξη.

«Τούρτα» από βάφλες με κρέμα γαλακτομπούρεκο και σιρόπι μελιού

Ο Δήμος Σερρών στην 3 η Διακρατική Συνάντηση του έργου BREAKING ISOLATION

Πηγή:gastronomos

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Σερρών Θεολόγος: Εὐλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ  ΕΠΙ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ Πρός τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας από τον Μητροπολίτη Σερρών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Σούπερ Mάρκετ «ΚΑΝΤΖΑΣ»: Κλειστά τη Παρασκευή από τις 11.00 έως τη 13.00

Την Παρασκευή 28 Φεβρουάριου, από τις 11.00 έως τη 13.00, τα καταστήματα Σούπερ μάρκετ «ΚΑΝΤΖΑΣ» θα παραμείνουν κλειστά, ως ένδειξη σεβασμού στις οικογένειες των...

Συμμετέχει η ΓΣΕΒΕΕ στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

Η ΓΣΕΒΕΕ συμπαραστέκεται στις οικογένειες των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών και απαιτεί να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη. Το Προεδρείο, κατά την χθεσινή του...

Από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Βουβαλοτρόφων επιστημονική ημερίδα στην Κερκίνη

Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Βουβαλοτρόφων Ελλάδος, σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς και επαγγελματίες του κλάδου, διοργάνωσε επιστημονική ημερίδα με θέμα: “Ποιοτικά χαρακτηριστικά βουβαλίσιου γάλακτος και κρέατος”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε...

Συνέχισε να διαβάζεις