02/03/2025
11 C
Serres

Προφιτερόλ με κάστανα

Για τους λάτρεις του κάστανου, αυτό το προφιτερόλ με την κρέμα του αγαπημένου χειμερινού καρπού και τη σάλτσα σοκολάτας.

Φτιάξτε το και θα γίνει ανάρπαστο!

Συνολικός Χρόνος: 1:30′

Υλικά

Μερίδες: 6

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Για τη ζύμη των σου

80 ml γάλα
80 ml νερό
75 γρ. βούτυρο
3 γρ. ζάχαρη
3 γρ. αλάτι
90 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
160 γρ. αυγά

Για την κρέμα κάστανο


175 ml γάλα
75 ml κρέμα γάλακτος 35%
40 γρ. ζάχαρη
25 γρ. αυγά
20 γρ. κρόκους αυγών
20 γρ. κορν φλάουρ
80 γρ. κρέμα κάστανο
κάστανα γλασέ, για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα προφιτερόλ

500 ml γάλα
400 γρ. ζάχαρη
465 ml νερό
65 γρ. κακάο
65 γρ. αλεύρι
115 γρ. κουβερτούρα bitter

Διαδικασία

Βήμα 1


Ζύμη σου: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μέτρια φωτιά.

Μόλις πάρει μία βράση, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Όταν πιάσει μία ελαφριά κρούστα ο πάτος, χτυπάμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό.

Μόλις αρχίσει να κρυώνει, ρίχνουμε τα αυγά.

Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και το «κόβουμε» σε μικρά σουδάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20΄ χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο.

Βήμα 2

Κρέμα ζαχαροπλαστικής: Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα σε μέτρια φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και το κορν φλάουρ.

Μόλις το γάλα και η κρέμα ζεσταθούν ρίχνουμε λίγη-λίγη τη μισή ποσότητά του στο μείγμα αυγών.

Κατόπιν, το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα. Ανακατεύουμε γρήγορα έως ότου πάρει μία βράση και σφίξει.

Βήμα 3

Τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα κάστανο.

Κρυώνουμε το μείγμα στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη.

Μετά τη χτυπάμε στο μίξερ να αποκτήσει λεία υφή. Τη βάζουμε σε κορνέ και γεμίζουμε τα σουδάκια μας.

Βήμα 4

Σάλτσα προφιτερόλ: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη.

Ταυτόχρονα, σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε.

Μόλις πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε τα υλικά του μπολ ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρει βράση το μείγμα μας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Βήμα 5

Σε ένα μπολ βάζουμε λίγη κρέμα ζαχαροπλαστικής κάστανο.

Από πάνω βάζουμε τα γεμισμένα σουδάκια, λίγα κάστανα γλασέ και περιχύνουμε με τη σάλτσα προφιτερόλ.

Υγιεινά cinnamon rolls με βρόμη και μπανάνα

Μείωση 10% στις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως το 2023


Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Το αρχαιότερο καλαμάκι στον κόσμο είναι χρυσό και είναι 4.500 χρόνων! Όταν έπιναν...

Το κρασί από σταφύλι, η απόσταξη και η μπύρα από κριθάρι είναι αρχαιοελληνικά εφευρήματα. Το αρχαιότερο αμπέλι στον κόσμο έχει βρεθεί στην Θράκη και...

Τέμπη: «Το Δέντρο των ψυχών» – Αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους 57 νεκρούς

Θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια αντίστοιχου δέντρου στη Θεσσαλονίκη για τη μνήμη των θυμάτων στο δυστύχημα στα Τέμπη Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Το Δέντρο των ψυχών -Η...

Θεσσαλονίκη: Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία των βουλευτών της ΝΔ Καράογλου και Παππά

Οι δράστες χτύπησαν τα δύο γραφεία που βρίσκονται στην περιοχή του Βαρδάρη Ομάδες κουκουλοφόρων χτύπησαν το μεσημέρι της Παρασκευής τα γραφεία των βουλευτών Β΄ Θεσσαλονίκης...

Την Καθαρά Δευτέρα στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας τα παραδοσιακά «Κούλουμα»

Για να μην ξεχαστούμε τα παραδοσιακά «Κούλουμα» της Καθαράς Δευτέρας που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Σερρών, θα γίνουν κανονικά στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Συμμετέχει τo Σωματείο Αρτοποιών Ν. Σερρών «Η Εθνική Ένωσις» στην κινητοποίηση της Παρασκευής

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Σερρών ανακοινώνουμε δια της παρούσης πως ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των οικογενειών των θυμάτων της σιδηροδρομικής...

Γιώργος Τάτσιος: Η Σιντική στα χνάρια των Γρεβενών

Όταν τον Μάρτιο του 2023 (6 μήνες ΠΡΙΝ τις εκλογές) επισκεφθήκαμε τα Γρεβενά για να μελετήσουμε τις ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ενέργειες που έκανε ο οικείος Δήμος...

Μπάνε Πρέλεβιτς: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση BioFach στη Νυρεμβέργη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση BioFach 2025, που πραγματοποιήθηκε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Μαζί με την Περιφέρεια...

Συνέχισε να διαβάζεις