Light, αφράτο και πολύ νόστιμο μπιφτέκι με φιλέτο ψαριού και νιφάδες βρώμης, ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Συνταγή με 187 Kcal/τεμάχιο πλούσια σε βιταμίνη Α και στα απαραίτητα λιπαρά οξέα (ω3, ω6) που ασκούν καρδιοπροστατευτική δράση και βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου.
Αξιοσημείωτο είναι το μαγνήσιο που προσφέρεται σε αυτή τη συνταγή, το οποίο βοηθά στο ανοσοποιητικό και στην υγεία της καρδιάς και αποτρέπει φλεγμονές που σχετίζονται με εκφυλιστικές ασθένειες.
15′ προετοιμασία
20′ ψήσιμο
20′ αναμονή
Συνολικός Χρόνος: 55′
Υλικά
Μερίδες: 4
800 γρ. φιλέτα από γλώσσα ή γαλέο ή μπακαλιάρο, ψιλοκομμένα
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
8 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης
1 κουτ. σούπας λιωμένο αβοκάντο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τα ψαρομπιφτέκια με μαϊντανό βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τα ψαρομπιφτέκια και τα ζυμώνουμε σε ένα αφράτο μείγμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 15-20 λεπτά, να σφίξει το μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
Πλάθουμε 6 μπιφτέκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να ψηθούν.
Συνταγή για σπιτική κέτσαπ, έτοιμη σε 10 λεπτά -Χωρίς ζάχαρη, με εύκολα υλικά
Η Επιτροπή αποσαφηνίζει τη στήριξη των γεωργών σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων