Φτιάχνουμε νόστιμους κεφτέδες λαχανικών και τους συνοδεύουμε με καυτερή σος γιαουρτιού για μεγαλύτερη γευστική ένταση.
Συνολικός Χρόνος: 50′
Υλικά
Μερίδες: 4
300 γρ. πατάτες
200 γρ. σελινόριζα
250 γρ. ρέβες
1 μεγάλο παντζάρι, περίπου 250 γρ.
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού σπόρους μουστάρδας, θρυμματισμένους
2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
φυτικό λάδι για βαθύ τηγάνισμα
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για τη σος γιαουρτιού
100 γρ. γιαούρτι πρόβειο
2 κουτ. γλυκού Tabasco
1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
Διαδικασία
Βήμα 1
Τρίβουμε στον τρίφτη τις πατάτες, τη σελινόριζα, τις ρέβες και το παντζάρι και τα στύβουμε καλά.
Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, τους σπόρους μουστάρδας, το αλεύρι, τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 16 ίσες μερίδες με τη βοήθεια μιας μεγάλης πλατιάς κουτάλας.
Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι και μόλις κάψει τηγανίζουμε τους λαχανοκεφτέδες σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν καλά.
Με μια τρυπητή κουτάλα τούς μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Βήμα 3
Σος γιουρτιού: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Βήμα 4
Σερβίρουμε αμέσως τους λαχανοκεφτέδες σε μια πιατέλα συνοδεύοντας με τη σος γιαουρτιού.
Ρεβίθια στον φούρνο αντί για πατατάκια. Το υγιεινό και νόστιμο σνακ!
Χορός του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης στις 25 Φεβρουαρίου 2024