Και Baba au Rhum ή πιο απλά «Μπαμπάδες με Ρούμι».
Μια εύκολη και γρήγορη σε εκτέλεση συνταγή, μαγειρεύουμε για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.
Καπνιστές μπριζόλες στο φούρνο με μπύρα. Θα χρησιμοποιήσουμε επιπλέον υλικά όπως θυμάρι, σκόρδο και λίγο αλεύρι.
Για γλυκό θα σερβίρουμε φανταστικούς «Μπαμπάδες με Ρούμι» ή όπως είναι η επίσημη ονομασία Baba au Rhum.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 30-35 λεπτά
Υλικά
8 μέτριες καπνιστές μπριζόλες
3-4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο ή ψιλοκομμένο
1 κουτί μπύρα
λίγο φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
λίγο αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε βαθύ ταψάκι ή πυρέξ που να τις χωράει σε μια στρώση.
Προσθέτουμε το θυμάρι και τις περιχύνουμε με την μπύρα και το ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε τα ταψί με αλουμινόχαρτο και κάνουμε τρύπες σε διάφορα σημεία για να φεύγουν οι ατμοί που θα δημιουργηθούν κατά το ψήσιμο.
Τοποθετούμε το ταψί σε καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε τις μπριζόλες στους 200 °C, για 30-35 λεπτά.
Βγάζουμε τις μπριζόλες από τον φούρνο και τις διατηρούμε ζεστές.
Στραγγίζουμε τα υγρά που υπάρχουν στο ταψί και τα μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά.